Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαράντα πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής, τα οποία έχουν κατανεμηθεί σε επτά διαφορετικά σημεία της πόλης, περιλαμβάνει το σύστημα μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, τα οποία προσφέρουν σε δημότες και επισκέπτες της πόλης πρακτική μετακίνηση στην πόλη και προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024, με σύνθημα “Αξιοποιώντας του Δημόσιους Χώρους”, ο Δήμος διοργάνωσε χθες Δευτέρα, τα εγκαίνια του συστήματος, στην Κεντρική Πλατεία Αγίων Αναργύρων, (οδός Τριπόλεως).

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του συστήματος, η υπηρεσία μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων θα παρέχεται στους πολίτες δωρεάν.

Η χρήση του συστήματος γίνεται με τερματικό μίσθωσης ποδηλάτων (μηχάνημα αφής με αναγνώστη πιστωτικών και χρεωστικών καρτών) καθώς και με εφαρμογή μέσω κινητού έξυπνου τηλεφώνου, η οποία είναι διαθέσιμη στις πλατφόρμες iOS και Android. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μία από τις δύο μεθόδους προκειμένου να μισθώσει τα ηλεκτρικά ποδήλατα με χρονοχρέωση.

Η απόκτηση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την προώθηση της μικροκινητικότητας. Με τη λειτουργία του συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, ο Δήμος ΑΑΚ κάνει πράξη τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και μικροκινητικότητα, και καθίσταται σαφές ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ