Ελάτε στην παρέα μας

Λυκόβρυσης - Πεύκης

Ρεκόρ στη μείωση της ταφής των απορριμμάτων για τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης τον Ιούνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μειωμένη κατά 26,11% είναι η ταφή των απορριμμάτων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον Ιούνιο του 2024 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Πιο συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2024 έγινε συνολική ταφή 789,47 τόνων , ενώ πέρσι το ίδιο διάστημα η ταφή είχε φτάσει τους 1068,46 τόνους (εκ των οποίων 77,17 τόνοι ογκώδη). Μάλιστα ,το 26,11% της μείωσης είναι το υψηλότερο ποσοστό για φέτος, ξεπερνώντας αυτό του Μαΐου που ήταν 24,49%, κάτι που φανερώνει τη συντονισμένη προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Άλλωστε, ο Δήμος ρίχνει το βάρος του σε αυτόν τον νευραλγικό τομέα, δίνοντας στους πολίτες πληθώρα επιλογών ανακύκλωσης, μέσω των ρευμάτων που λειτουργούν.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες. Στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης εργαζόμαστε καθημερινά προκειμένου να χτίσουμε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ είναι ενθαρρυντικά, όμως ακόμα έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα. Για αυτό και σύντομα θα υπάρχει καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών, για τους τομείς της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Με την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:
·       Ενεργοποιήθηκε η αποκομιδή του καφέ κάδου
·       Τοποθετήθηκαν κίτρινοι κάδοι με σκοπό τη συλλογή χαρτιού
·       Έγινε προμήθεια 50 τουλάχιστον επιπλέον μπλε κάδων
·       Εφαρμόζεται η διαλογή στην πηγή, με την ενεργοποίηση διαφορετικών ρευμάτων ανακύκλωσης (στρώματα, μπάζα, ογκώδη).

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ