Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα διοργάνωσε ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδύλλιας έχοντας σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων διοργάνωσε ημερίδα ευαισθητοποίησης για τους δημότες του, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 στις 19:00 στο Πνευματικό κέντρο “Μίμης Δούκας”, για να ενημερωθούν από τους ανθρώπους φιλοζωικών σωματείων, εντεταλμένους συμβούλους και εκπαιδευτικούς για τις προσπάθειες που γίνονται για την μέριμνα και περισυλλογή των αδέσποτων όσο και για την φροντίδα των δεσποζόμενων ζώων.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος  κατά την διάρκεια της ημερίδας, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τα ζώα είναι ότι μας απέμεινε από τον παράδεισο..» Milan Kundera. 
Η φράση του πολυβραβευμένου Τσέχου συγγραφέα θα είχε ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν κατανοούσαμε πλήρως τη σημασία της. Τη σημασία και τον σπουδαίο ρόλο των ζώων στις ζωές μας.
Η σημερινή ημερίδα ευαισθητοποίησης, αποτελεί μία ευκαιρία για όλους να αναλογιστούμε ατομικά και συλλογικά την ευθύνη μας απέναντι τους, αδέσποτα ή δεσποζόμενα, αλλά κυρίως σηματοδοτεί την ανάγκη ανάληψης δράσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. 
Ως Δήμαρχος, βάζω τα θέματα των ζώων στις πρώτες γραμμές της ατζέντας της δημοτικής ζωής. 
Είτε πρόκειται για τα αδέσποτα που οφείλουμε ως Δήμος να φροντίζουμε, να στειρώνουμε και να σιτίζουμε, είτε πρόκειται για τα δεσποζόμενα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προλάβουμε περιπτώσεις κακοποίησης και εγκαταλειψης.
Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας με έντονο το αίσθημα ευθύνης, έχουμε προβεί σε όλες τις ενέργειες για ένταξη σε πρόγραμμα για την κατασκευή για πρώτη φορά στον Δήμο μας, σύγχρονου κυνοκομείου, δείχνοντας το ενδιαφέρον και την θέληση μας να φροντίσουμε, να περιθάλψουμε αλλά και να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ζώα. 
Παράλληλα, με δράσεις ευαισθητοποίησης στοχεύουμε στην καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στα παιδιά και στην υπεύθυνη κηδεμονία, μέσω της υιοθεσίας ζώων.
Από τις πρώτες μέρες της διοίκησης μας ορίσαμε υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την διαχείριση των αδέσποτων φίλων, προσπαθώντας καθημερινά να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης για τα ζωάκια.  Συνθήκες οι οποίες δεν υπήρχαν ποτέ στον Δήμο μας.
Εκτός όμως από τη  συμμετοχή του Δήμου και την συνεργασία των εθελοντών φιλόζωων με σκοπό την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων ζητάμε και τη συνεργασία κάθε δημότη ξεχωριστά, ώστε μέσα από τη συλλογική προσπάθεια, να συμβάλλουμε όλοι μαζί αποφασιστικά και καθοριστικά στην προστασία των αδέσποτων ζώων”.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, ομιλίες απηύθυναν οι
•Δημήτρης Παγώνης, Πρόεδρος Δ.Σ. Μάνδρας – Ειδυλλίας & Εντεταλμένος Σύμβουλος για την μέριμνα και περισυλλογή αδέσποτων ζώων
•Κωνσταντίνα Πέππα, Σύμβουλος Δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας σε θέματα Προστασίας και Φροντίδας Αδέσποτων ζώων
•Κωνσταντίνα Γκιόκα, Κτηνίατρος Α.Π.Θ.
• Ειρήνη Κοσμά, Πρόεδρος Σ.Π.Ο.Α.Ζ.Ε.
• Μακρίνα Θεοδώρου, Πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου Μάνδρας «Αδέσποτες Ψυχές»
• Τζίνα Αναστασοπούλου, Εκπαιδευτικός Ά Βαθ/μιας Εκπαίδευσης, Υποδιευθύντρια 1ου Δημοτικού Μάνδρας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος, , ο Αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού Πολεοδομικών Θεμάτων & Εφαρμογών Αττικής κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγώνης Δημήτριος, οι αντιδήμαρχοι, Λινάρδος Ιωάννης, Βαρασάς Κωνσταντίνος, ο πρόεδορς Τοπικού Συμβουλίου Μάνδρας Πέτρου Άγγελος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μουρίκη Αναστασία, Τσακάλης Ιωάννης, Βάσση Ευθαλία, Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος, Θεοδώρου Χαράλαμπος & μέλος της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γκίνη Σταματία, Κώνστα Καλομοίρα. Η ειδική σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας κα Ιωάννα Λουκά. Ο εκπαιδευτικός κος Σαρτζετάκης Γεώργιος, ο πρόεδρος Τοπικής ΝΔ Μάνδρας Ζαφείρης Μελέτιος, ο εντεταλμέος σύμβουλος Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Ελευσίνος Ζυμάλης Ιωάννης ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ελευσίνας κου Γεωργόπουλου Γεωργίου. Η πρόεδρος του Ἐξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου Αντζουλάτου Ελένη. Ο Πρόεδρος ΠΑΟΚ Μάνδρας Δούκας Αναστάσιος, η διευθύντρια Λυκείου Μάνδρας «Ζερβονικόλειο» Μαρούγκα Αιμιλία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ