Ελάτε στην παρέα μας

Μαραθώνα

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στον Μαραθώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαραθώνα, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Κυπαρίσση, με θέμα την καταστροφική φωτιά της 11ης Αυγούστου.

Ο αντιδήμαρχος, στην αρχική του τοποθέτηση, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους συνδημότες μας που έπαθε ζημιά το σπίτι τους ή η επιχείρησή τους. Διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα του δημάρχου, Στέργιου Τσίρκα, και όλων των μελών της δημοτικής αρχής να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο στις περιουσίες όσο και στο περιβάλλον.

Αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου, που τέθηκαν σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού αμέσως μετά την έναρξη της φωτιάς και υποστήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις το έργο της Πυροσβεστικής και των εθελοντών. Τόνισε ότι με τις φιλότιμες προσπάθειες όλων δεν θρηνούμε θύματα και σώθηκαν πολλά σπίτια. Αναφέρθηκε, επίσης, στο έργο του Δήμου για την ανακούφιση των πληγέντων που άρχισε με την έναρξη της πυρκαγιάς και συνεχίζεται αποφασιστικά μέχρι σήμερα και για όσο χρειαστεί.

Ο διοικητής Πυροσβεστικής Ανατολικής Αττικής, Βικέντιος Μαρινάκη,ς τόνισε ότι το προσωπικό πυρόσβεσης, μόνιμο και εθελοντικό, κατέβαλε κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να μειώσει τις καταστροφικές επιπτώσεις της φωτιάς χωρίς να σημειωθούν οι τραγικές απώλειας ζωής του παρελθόντος. Επίσης τόνισε ότι σε μια τόσο μεγάλης έντασης φυσική καταστροφή δεν μπορούν να αποφευχθούν πάσης φύσεως αστοχίες.

Εκτός των παραπάνω, συμμετείχαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ν. Μάκρης Κώστας Σκύλαρης, οι ατιδήμαρχοι Μανώλης Γεωργάτος, Κώστας Λάσκος και Χρήστος Στάμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Σπανού και Σοφία Μέξη, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Μαραθώνα Νότα Δεδρολιβανά, Γραμματικού Σπύρος Ζαγάρης και Βαρνάβα Γιώργος Ηλίας, οι κοινοτικοί σύμβουλοι Νίκος Παπαργύρης , Γιώργος Λέπουρης, Νάνση Σακελάρη και Γιάννης Κυριακός, ο Δντης Καθαριότητας και ΠΠ Θανάσης Φούντας, ο προϊστάμενος της ΠΠ Βασίλης Λιακώνης, η υπάλληλος της ΠΠ Βάνα Καμπέλη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού, μονάδων των ΕΔ με έδρα τον Δήμο Μαραθώνα και οι εθελοντές των Πυροσβεστικών Σταθμών του Δήμου Μαραθώνος Σ.Ε.Δ.Μ και ΠΥ. Σ. ΕΘ. Ν. Βουτζά – Προβαλίνθου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ