Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και την Σπατάλη Φαγητού γιόρτασε ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόλαυσαν φρούτα και λαχανικά και ενημερώθηκαν για τους τρόπους μείωσης σπατάλης φαγητού. Στην πλατεία Δαβάκη, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών (ΣΕΚΛΑ), την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας-ΓΣΕΕ, τον ΕΦΕΤ και τους Προσκόπους Νίκαιας γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Ενημέρωσης για την Απώλεια και την Σπατάλη Φαγητού.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας,  Τμήμα Α’ και Β’ΚΑΠΗ και τα μέλη του 1ου και 4ου ΚΑΠΗ παρουσίασαν ένα δρώμενο σε σχέση με τις 5 μεγαλύτερες ομάδες τροφίμων. Ο κ. Απόστολος Ραυτόπουλος Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας – ΓΣΕΕ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ, αναφέρθηκε στη σπατάλη τροφίμων  και στους τρόπους αξιοποίησης προϊόντων που περισσεύουν προκειμένου να επιτυγχάνεται υπεύθυνη κατανάλωση τροφίμων. Στη διανομή τροφίμων και λαχανικών βοήθησαν και οι πρόσκοποι του 1ου και 2ου Συστήματος Νίκαιας με την ουσιαστική συνδρομή του κ. Νίκου Κρίνου εκπροσώπου εφόρων προσκόπων Αργοσαρωνικού.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης υπογραμμίζει:

«Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να τους παρακινήσουμε να υιοθετήσουν εναλλακτικές πρακτικές διαχείρισης φαγητού στην καθημερινότητά τους. Ευχαριστώ θερμά τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών για τη χορηγία του σε φρούτα και λαχανικά, την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας-ΓΣΕΕ, τον ΕΦΕΤ και τους Προσκόπους Νίκαιας για τη στήριξή τους. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να προωθεί δράσεις με στόχο την υπεύθυνη κατανάλωση».

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ