Ειδήσεις
Σήμερα δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Λαϊκή Αγορά Δήμου Ραφήνας

Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί διεθνώς ως μήνας πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Παρά την συνεχή πρόοδο στην διάγνωση και την θεραπεία της νόσου, υπολογίζεται ότι περίπου 1 στις 9 γυναίκες θα ασθενήσουν από Καρκίνο του Μαστού σε κάποια φάση της ζωής τους.
Ο Καρκίνος του Μαστού αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες και είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη χώρα μας είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες, με τον αριθμό των νέων περιστατικών να υπολογίζεται στα 7.500 κάθε χρόνο . Καθώς η νόσος θεωρείται ιάσιμη αν ανιχνευθεί εγκαίρως και αντιμετωπιστεί σε πρώιμο στάδιο, στην Ελλάδα υλοποιείται το Πρόγραμμα Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ», στο οποίο περιλαμβάνεται η δωρεάν διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας, καθώς και κλινικής εξέτασης και υπερηχογραφήματος (σε περίπτωση ευρήματος ή σε ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης), δίνοντας την ευκαιρία στις γυναίκες να θωρακίσουν την υγεία τους.
Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 74 ετών και είναι το πρώτο ολοκληρωμένο Εθνικό Πρόγραμμα που υλοποιείται στη χώρα μας, για την Πρόληψη.
Στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας από τους αρμόδιους φορείς υγείας για την επικοινωνία του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» στο κοινό στόχο, το Κ.Υ. Ραφήνας αρμοδιότητας της 1 η ΥΠΕ Αττικής θα διεξάγει ενημερωτική δράση στην Λαϊκή Αγορά Δήμου Ραφήνας, την Δευτέρα 21/10/2024, ώρες 10:00- 13:00.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ