Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Πότε ξεκινά η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης των ΑμεΑ

Δημοσιεύθηκε

στις


Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ξεκινάει η χορήγηση των νέων ή η ανανέωση των παλαιών δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).Οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) ανάλογα με την περιοχή στην οποία διαμένουν ή στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικής ή στις Δ/νσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακών Ενοτήτων Αττικής.

Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι
-Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του (χορηγείται από την υπηρεσία)
-Εξουσιοδότηση, μόνο αν δεν παρίσταται ο ενδιαφερόμενος
-Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί ακριβούς διεύθυνσης διαμονής
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
-Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής ή Απόφαση Διοικητικού Διευθυντή του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκουν, όπου θα αναγράφεται παθολογοανατομικό ποσοστό αναπηρίας (τουλάχιστον 67%) ή βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο επιδοματούχων, από το Δήμο ή από την Περιφέρεια σε περίπτωση διατροφικού επιδόματος
-Εκκαθαριστικό της Εφορίας οικ. Έτους 2014
-Ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας σε ισχύ
-ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ 2 ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ή 3 για τους δικαιούχους κάρτας συνοδού (τυφλών και Βαριάς Νοητικής Καθυστέρησης)
Επισημαίνεται ότι η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης ΑμΕΑ θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ