Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στάσεις εργασίας σε εφορίες όλης της χώρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μία σημαντική κίνηση διαμαρτυρίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ) όλης της χώρας, με αφορμή την επιμονή της Διοίκησης της ΑΑΔΕ να στοχοποιεί συνολικά τον κλάδο λόγω μεμονωμένων και υπό διερεύνηση φαινομένων διαφθοράς.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αυτή η στοχοποίηση θίγει την αξιοπρέπεια χιλιάδων εργαζομένων και των οικογενειών τους, ενώ τους εκθέτει σε καθημερινό κίνδυνο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και ιδιαίτερα κατά την πραγματοποίηση προληπτικών ελέγχων. Οι φραστικές επιθέσεις και οι προπηλακισμοί έχουν πολλαπλασιαστεί, με τους δράστες να βρίσκουν «νομιμοποίηση» στο κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης που καλλιεργεί η Διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι τα φαινόμενα αυτά χρησιμοποιούνται για την απαξίωση των υπηρεσιών τους και τη νομιμοποίηση αλλαγών στη δομή των Περιφερειακών Υπηρεσιών. Τονίζουν ότι οι μεθοδεύσεις της Διοίκησης της ΑΑΔΕ και οι “κούφιες” δεσμεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας για μη παρεμβάσεις στη δομή των Περιφερειακών ΔΟΥ δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σε κοινή γραμμή με τις τοπικές κοινωνίες, οι εργαζόμενοι, μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων, αποφάσισαν ομόφωνα την έναρξη κυλιόμενων στάσεων εργασίας.

Οι στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

– Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024, από τις 11:30 έως τις 15:30 για τους συλλόγους Ιωαννίνων, Τρικάλων, Χανίων-Ρεθύμνου, Καβάλας-Δράμας και Θεσσαλονίκης.

– Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024, από τις 11:30 έως τις 15:30 για τους συλλόγους Κέρκυρας, Εύβοιας-Βοιωτίας, Θεσπρωτίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Ξάνθης και Ροδόπης.

– Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, από τις 11:30 έως τις 15:30 για τους συλλόγους Κορίνθου-Άργους, Αχαΐας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας, Αττικής και Κυκλάδων.

Επιπλέον, συνεχίζεται η εν εξελίξει αποχή των συλλόγων όλης της χώρας από τον προληπτικό έλεγχο για ώρες εκτός ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση διαλεύκανση των φαινομένων διαφθοράς και την απόδοση ευθυνών, καθώς και την ακύρωση των δρομολογούμενων αλλαγών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, που χαρακτηρίζονται ως «αντίποινα» κατά των εργαζομένων. Ζητούν δημόσια δέσμευση από την Πολιτική Ηγεσία και την Ηγεσία της ΑΑΔΕ ότι δεν θα υλοποιηθούν σχέδια υποβάθμισης των περιφερειακών ΔΟΥ μέσω της αφαίρεσης αντικειμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ