Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Κατήφεια και μήνυμα ανανέωσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Προβληματισμός υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την νέα ηγεσία του κόμματος να προτάσσει το μήνυμα της ανανέωσης.

Προβληματισμός υπάρχει στην Κουμουνδούρου για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την νέα ηγεσία του κόμματος να προτάσσει το μήνυμα της ανανέωσης.

Ωστόσο, οποιοδήποτε εγχείρημα και αν μπαίνει ως προτεραιότητα φαίνεται ότι θα βρεθεί σε δεύτερη μοίρα το επόμενο διάστημα, κατά το οποίο θα δοκιμαστεί για τα καλά η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισοπαλία με ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες και χαμένοι δήμοι

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, καθώς η δύναμη του κόμματος υποχώρησε αρκετές μονάδες σε επίπεδο περιφερειών, όπου μπορούν να διεξαχθούν σχετικά σαφή πολιτικά συμπεράσματα, και στις οποίες, πλέον, καταγράφεται μια περίπου ισοπαλία με το ΠΑΣΟΚ (που πέρασε στη δεύτερη θέση σε αρκετές περιοχές), ενώ πλήγμα αποτελεί και το γεγονός ότι στην Αθήνα ο Κώστας Ζαχαριάδης βρέθηκε λίγο πιο κάτω από τον Χάρη Δούκα.

Επιπλέον, χάθηκαν δήμοι, όπως η Λάρισα και ο Βύρωνας, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που είτε κερδήθηκαν από τον πρώτο γύρο (Χαλάνδρι, Κερατσίνι-Δραπετσώνα) είτε δεν διεκδικούνται στον δεύτερο γύρο και μάλιστα με την παράλληλη στήριξη των υποψηφίων και από το ΠΑΣΟΚ (Ζωγράφου, Άγιος Δημήτριος, Καισαριανή, Καλλιθέα).

Στ. Κασσελάκης: Ανανέωση και στήριξη σε Δούκα

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγές του κόμματος, χθες το βράδυ δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους, αν και εξέφραζαν κάποια ικανοποίηση για το σχετικά καλό αποτέλεσμα του Γιώργου Ιωακειμίδη στην Αττική (15,53%), αλλά και την προοπτική να αλλάξει χέρια η περιφέρεια Θεσσαλίας στον δεύτερο γύρο.

Πάντως, ο Στέφανος Κασσελάκης, στη δήλωση που έκανε έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, στάθηκε περισσότερο στην «ανάγκη η χώρα μας να έχει μια νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη», υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ανανέωση χθες», να αναδείξει «νέα πρόσωπα, νέα στελέχη», αλλά και να έχει «μεγάλη παρουσία στον κοινωνικό ιστό της χώρας». Παράλληλα, πέρα από το στοίχημα της Θεσσαλίας και το ντέρμπι μεταξύ Αγοραστού-Κουρέτα, ξεκαθάρισε ότι η Κουμουνδούρου θα δώσει μάχη υπέρ του κυρίου Δούκα έναντι του Κώστα Μπακογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ