Ειδήσεις
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Περιθώριο 21 ημερών για να διορθώσετε λάθη ή παραλείψεις

Όσοι διαπιστώνουν λάθη ή παραλείψεις στους κωδικούς της φορολογικής τους δήλωσης μπορούν να προχωρήσουν σε διορθώσεις μέσω υποβολής τροποποιητικής δήλωσης, χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόστιμα. Τα δεδομένα από την αρχική δήλωση (έντυπα Ε1, Ε2, Ε3) και από τη βεβαίωση αποδοχών μεταφέρονται αυτόματα στη νέα δήλωση.
Για τις τροποποιητικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και απαιτούν δικαιολογητικά, αυτά πρέπει να προσκομίζονται ή να αποστέλλονται μόνο για τους κωδικούς που δεν υπάρχουν στην ηλεκτρονική πληροφόρηση.
Οι τροποποιητικές δηλώσεις εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγούμενων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, και αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία, γίνονται δεκτές χωρίς πρόστιμα και τόκους, μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις.
Αυτές οι δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE από το φορολογικό έτος 2015 και μετά, ενώ για τα φορολογικά έτη 2014 και προηγούμενα υποβάλλονται ή αποστέλλονται με τους καθορισμένους τρόπους στην αρμόδια υπηρεσία.
Ειδικά για τροποποιητικές δηλώσεις που αφορούν αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις εισπραττόμενες αναδρομικά, υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω myAADE από το φορολογικό έτος 2018 και μετά, ενώ για το 2017 και προηγούμενα υποβάλλονται με τους προβλεπόμενους τρόπους στην αρμόδια υπηρεσία.
Τέλος, οι τροποποιητικές δηλώσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα, λόγω καθυστερημένης αποστολής αρχείων από εργοδότη ή αρμόδιο φορέα, θεωρούνται εμπρόθεσμες αν υποβληθούν εντός του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός2 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις3 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ