Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

“Υψηλή τιμή για εδαφοτεχνική μελέτη πεζογέφυρας”

Δημοσιεύθηκε

στις


Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλή Γκότση σχετικά με το κόστος μελέτης για την κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό παναγούλη απέστειλε ο κ. Μιλτιάδης Καυκαλέτος στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Κύριε Δήμαρχε
Σου απευθύνω, αυτήν την πρώτη ανοικτή επιστολή για να λάβεις γνώση, αλλά και για να ενημερωθούν όλοι οι δημότες της Ν. Ιωνίας, τους οποίους έχεις πλήξει κατάφωρα με την αναποτελεσματική και οπισθοδρομική πολιτική σου τα τελευταία τρία χρόνια.
Διάβασα, ότι μέσα στα θέματα της προσεχούς συνεδρίασης του Δ. Σ. του Δήμου Ν. Ιωνίας συμπεριλαμβάνεται και η έγκριση της παραλαβής της εδαφοτεχνικής μελέτης για την πεζογέφυρα στην οδό Α. Παναγούλη.
Θεωρώ, ότι το ποσό των 7335,00 € + 1695,00 € (ΦΠΑ 23%) = 9030,00 €  είναι αρκετά υψηλό για μία μελέτη εδαφοτεχνική τόσο μικρής έκτασης, κατά την εποχή, όπου η προσφορά είναι μεγάλη και η ζήτηση είναι ασήμαντη.
Το 2005 έκανα εκτεταμένη εδαφοτεχνική μελέτη στο οικόπεδο του πάρκινγκ που έχει εμβαδό 625,00 τμ στην συμβολή των οδών Μ. Ασίας και Αλατσάτων και το γεωτρύπανο έφθασε σε βάθος 35,00 μ.. Τότε πλήρωσα 8.000, 00 € .
Την εποχή εκείνη υπέβαλες αίτηση στις τεχνικές εταιρείες και περίμενες επί μήνες για να έρθει το γεωτρύπανο να σου κάνουν τις γεωτρήσεις και μετά να σου συντάξουν την εδαφοτεχνική μελέτη.
Όπως καταλαβαίνεις είχαν το πάνω χέρι και σου ζητάγανε ότι θέλανε.
Σήμερα σε παρακαλάνε για να αναλάβουν μια τέτοια μελέτη και πιστεύω ότι εξ αυτού του λόγου οι τιμές έχουν υποστεί κατακόρυφη πτώση.
Θα μου πεις τώρα τι ψάχνεις να βρεις, δεν χάθηκε ο κόσμος για 3.000,00 – 4.000,00 €.
Σκέψου, ότι με αυτά τα χρήματα θα είχαν πετρέλαιο τουλάχιστον δύο σχολεία και με τις 4.000,00 € που σπατάλησες για την αποτυχημένη εκδήλωση της Βενεζουέλας θα είχαν πετρέλαιο ακόμα άλλα δυο σχολεία. Χώρια με τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να πας στο Καράκας στην κηδεία του Τσάβες πόσα ακόμα σχολεία θα είχαν πετρέλαιο .
Αν μου απαντήσεις, «εφόσον εγκρίθηκαν από την Γραμματεία της αποκεντρωμένης διοίκησης ότι όλα είναι εν τάξει», τότε θα σου ανταπαντήσω, ότι μας δουλεύεις κανονικά.  
Δηλώνω ότι η κατασκευή της πεζογέφυρας στην Παναγούλη είναι απαραίτητη  και αναγκαία, αλλά λόγω αυτής της ανάγκης και του κατεπείγοντος  δεν είναι σωστό το κόστος κατασκευής της γέφυρας, να παραφουσκωθεί, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή δεν πρέπει στην αναμπουμπούλα να χαρεί και πάλι ο λύκος.
Ζητώ σύμφωνα με τις διατάξεις των Νόμων 2690/1999 και 3242/2004 να μου παραδώσεις, τον πλήρη φάκελο που αφορά την πεζογέφυρα, για να τον ελέγξουν δικοί μου μηχανικοί. Άλλωστε έχω το έννομο συμφέρον σαν Έλληνας Πολίτης, αλλά και σαν επιχειρηματίας που δραστηριοποιούμαι στη Ν. Ιώνια.
Αν όλα έγιναν σωστά, νόμιμα και καθαρά δεν πρέπει να φοβάσαι και να μου παραδώσεις όλες τις μελέτες για την πεζογέφυρα, όπως επίσης τις μελέτες  για το υπόγειο πάρκινγκ στο ΟΤ 150, που στις ζητάω από τον Δεκέμβριο του 2012 και αποφεύγεις επιμελώς να μου τις παραδώσεις.
Αυτή η διστακτικότητα σου μήπως κάτι κρύβει; Κάποια παρατυπία ;
Όπως σε έχω προειδοποιήσει και το γνωρίζεις πολύ καλά, διαθέτω τις γνώσεις και έχω την θέληση,  την ικανότητα αλλά και την δυνατότητα να βρω την άκρη και θα την βρω.
Αναμένω να ανταποκριθείς στο καθ’ όλα θεμιτό και απολύτως νόμιμο αίτημα μου μέσα σε προθεσμία τριών (3) ημερών, άλλως σου δηλώνω, ότι επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου που μου παρέχεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Τελειώνοντας προς αποφυγή παρεξηγήσεων δηλώνω υπεύθυνα, ότι δεν διατηρώ φιλοδοξία για να διεκδικήσω κάποιου είδους αιρετό αξίωμα, το μόνο που επιθυμώ είναι η Πατρίδα μου  και η Πόλη που ζω και εργάζομαι να ευνομούνται για να προοδεύουν και να ευημερούν.
      
Μιλτιάδης Ι. Καυκαλέτος
Φαρμακοποιός
Διευθύνων Σύμβουλος της Α. ΖΑΚΑ ΑΤΕΕ ( Parking ZAKA)
& Πρόεδρος των Σωματείων ΕΕΣΑΝΑ & ΠΕΕΙΣΣΑ

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ