Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Δελτίο τύπου της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Να υλοποιήσει ο

Δήμαρχος τις

εξαγγελίες του

• Επίθεση στη Δημοτική Αρχή σχετικά με την αξιοποίηση των εργαζομένων στη διεύθυνση περιβάλλοντος.
Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να παλινδρομεί ανάμεσα στις υπαρκτές εσωτερικές αντιθέσεις της, «στα θέλω και τα πρέπει», φοβούμενη να αναλάβει το πολιτικό κόστος από την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσής της  για τη μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο στις οργανικές θέσεις στις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί.

Τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής οι εργαζόμενοι -υπάλληλοι και εργατοτεχνικό προσωπικό- οι οποίοι είχαν προσληφθεί στον οργανισμό καθαριότητας κατά το παρελθόν και μέχρι σήμερα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άλλες θέσεις, δεν έχουν επιστρέψει στις οργανικές του θέσεις  για τις οποίες είχαν αρχικά προσληφθεί. Οι μόνες μετακινήσεις που έγιναν για τα «μάτια του κόσμου», αφορούσαν τέσσερις εργάτες κήπων, που έφυγαν από το πράσινο και πήγαν στην καθαριότητα  και μία επόπτρια που είχε μεταφερθεί και από την προηγούμενη διοίκηση. Τόση φασαρία λοιπόν για αυτούς τους εργαζόμενους μόνο;
Η πολιτική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής έχει ως αποτέλεσμα τη μη αξιοποίηση  του προσωπικού του οργανισμού καθαριότητας, τη δημιουργία εργαζομένων δύο κατηγοριών, και κυρίως έχει επίπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες της καθαριότητας και του πρασίνου προς τους πολίτες και μάλιστα όταν τα δημοτικά τέλη και ο ΦΗΧ είναι από τα πιο ακριβά.
Η κατάσταση δε στο τομέα της δ/νσης περιβάλλοντος είναι τραγική αρκεί να αναφέρουμε δύο στοιχεία, τα οποία έθιξε ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Μπάμπαλος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Για μια ακόμη φορά  η δημοτική αρχή ζήτησε τη βοήθεια γειτονικού Δήμου στην αποκομιδή απορριμμάτων, γιατί τα απορριμματοφόρα του Δήμου μας είναι χαλασμένα και μέχρι σήμερα παραμένουν σε ακινησία, ενώ εδώ και τρείς μήνες οι χώροι των λαϊκών αγορών για πρώτη φορά δεν πλένονται, με αποτέλεσμα τις επανειλημμένες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Καλούμε  το Δήμαρχο να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του, να προχωρήσει σε μια απόφαση χωρίς εξαιρέσεις για το σύνολο των εργαζομένων, πλην αυτών που πληρούν τις προϋποθέσεις μετάταξης και να σταματήσει  την τακτική των προηγούμενων διοικήσεων, αφού ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να κάνει άτυπες αποσπάσεις «πολιτικών του φίλων» σε θέσεις μέσα στο Δήμο. Οι εργαζόμενοι του 9.40 γνωρίζουν καλά.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ