Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

ΕΟΔΥ: Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η γρίπη – Ένας θάνατος από κορονοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μείωση της θετικότητας για κορονοϊό και γρίπη καταγράφει η εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Αν και μειώθηκε η θετικότητα της γρίπης, παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σε ό,τι αφορά στον κορονοϊό, καταγράφηκε ένας θάνατος την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 22-28 Απριλίου.

Σε ό,τι αφορά στη γρίπη, η θετικότητα στην κοινότητα παραμένει πάνω από το 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής δραστηριότητας της γρίπης κατά το ECDC). Αν και η θετικότητα παρουσίασε μείωση σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα, διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ επικρατεί η γρίπη τύπου Β.

Ένα νέο σοβαρό κρούσμα καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ. Το ίδιο χρονικό διάστημα δεν καταγράφηκε θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Έως τώρα, από την αρχή επιτήρηση της γρίπης έχουν καταγραφεί 68 θάνατοι, ενώ σε ΜΕΘ νοσηλεύτηκαν 143 ασθενείς. Έχουν τυποποιηθεί 966 στελέχη γρίπης, εκ των οποίων τα 549 (57%) ήταν τύπου Α και τα 417 (43%) τύπου Β.

Κορονοϊός: Ένας θάνατος, 9 ασθενείς διασωληνωμένοι

Την εβδομάδα 22-28 Απριλίου καταγράφηκε ένας θάνατος από κορονοϊό και η θετικότητα παρουσίασε μείωση.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εννέα ασθενείς και έγιναν τρεις νέες διασωληνώσεις. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 83. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 παραμένει η JN.1.

Τέλος, η θετικότητα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ