Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ισθμός: Πυρετώδεις οι εργασίες για την κατεδάφιση της γέφυρας στην Αθηνών – Κορίνθου μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι υψηλές θερμοκρασίες που υπήρξαν, κάτω απ’ την αερογέφυρα που εξετράπη το φορτηγό, προκάλεσαν μεγάλες φθορές σ’ αυτήν.

Tην άμεση καθαίρεση του τμήματος της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, αποφάσισε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμη ύλη, το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου, στο 75,5ο χλμ στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Αποτέλεσμα αυτής της ανατροπής ήταν να προκληθεί μεγάλη φωτιά και να σημειωθούν απανωτές εκρήξεις. Η πυρκαγιά σβήστηκε,πλήρως από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχείρησαν στο σημείο, παρά τη δυσκολία προσέγγισης, λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που υπήρξαν, κάτω απ’ την αερογέφυρα που εξετράπη το φορτηγό, προκάλεσαν μεγάλες φθορές σ’ αυτήν. Στο σημείο της φωτιάς και των εκρήξεων, βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ενώ, υπήρξε και διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Κατεδαφίζεται η γέφυρα

Έτσι, σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στη γέφυρα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία της Intrakat, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία

Σε νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου, απαγορεύεται η κυκλοφορίας φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από τη Χ/Θ 23,5, στο ύψος των διοδίων Ελευσίνας ως Χ/Θ 84,5, στον κόμβο Μορέα, σήμερα από τις 10.30 έως τις 23.00 και αύριο 9/6 από τις 05.00 έως τις 17.00.

Στο πεδίο, βρέθηκαν και ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, αλλά κα ο διευθυντής της ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Έργων, Δημήτρης Αναγνώπουλος. Επίσης, βρέθηκαν στο σημείο και μηχανικοί του υπουργείου, όπου και διενέργησαν τον έλεγχο της στατικότητας της γέφυρας.

Στην περιοχή, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των παραχωρησιούχων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιολής, ζήτηση την άμεση επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να αποκατασταθεί, όσο το δυνατόν γρήγορα η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων. Παράλληλα, υπενθύμισε στον υφυπουργό, την επιτακτική ανάγκη για την άμεση αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Αλεποχωρίου – Σχίνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ