Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δράσεις στήριξης μικρών και μεγάλων

Δημοσιεύθηκε

στις

 
To Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «ΊΡΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ  για τη νέα περίοδο προγραμμάτισε και ξεκίνησε με επιτυχία μια σειρά από δράσεις του που αφορούν στην εξυπηρέτηση πληθυσμών γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών.
Συγκεκριμένα, στο 1ο  Δημοτικό Νέας Ιωνίας και πιο συγκεκριμένα στους μαθητές της Στ’ τάξης, ξεκίνησε πρόγραμμα 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων με τίτλο “Εκφραζόμαστε.. Δημιουργούμε.. μέσα από σκέψεις και συναισθήματα και τα αποτυπώνουμε σε μια εφημερίδα”. Αντίστοιχο πρόγραμμα 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων υλοποιείται και στο 15ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των σχολείων
Στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού και 6ου Λυκείου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες για το σχολικό εκφοβισμό και για τα θέματα χρήσης ουσιών στην εφηβεία, αντίστοιχα.
Επιπρόσθετα στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, διδασκόντων του Διαπολιτισμικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση  ενημερωτικού χαρακτήρα για την πρόληψη και τις υπηρεσίες του Κέντρου.
Επίσης, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δ.Ε. Β’ Αθήνας, πραγματοποιήθηκε διήμερο σεμινάριο που αφορούσε σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Νέας Ιωνίας με τίτλο: “Εφηβεία και Ουσίες – Παράγοντες Κινδύνου/ Προστασίας”. 
Στο χώρο του Κέντρου σε συνέχεια της προηγούμενης χρονιάς, τρέχουν δυο βιωματικές ομάδες γονέων εβδομαδιαίων συναντήσεων, ιδιαίτερα μεγάλης συμμετοχής, με στόχο την Επικοινωνία στην Οικογένεια.
Tέλος, πραγματοποιούνται σε σταθερή και αυξανόμενη βάση ραντεβού στήριξης, ατόμων και οικογενειών , με αιτήματα που αφορούν σε δυσκολίες σχέσεων, θέματα επικοινωνίας στην οικογένεια και το παιδί, δυσκολίας διαχείρισης προσωπικών θεμάτων.

Τα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης (210 2715660, 210 2715379, 210 2798380) παραμένουν στη διάθεση των πολιτών για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις καθώς από την νέα χρονιά θα υπάρξει η συνέχεια των δράσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ