Κοινωνία
Προχωρά η αποχέτευση στον Πειραιά: σε ποιους δρόμους γίνονται εργασίες

Σε φάση ολοκλήρωσης μπαίνει το σημαντικό έργο της «Κατασκευής αγωγών αποχέτευσης λυμάτων στην
Ε΄ Δημοτική Κοινότητα Δήμου Πειραιά» μετά την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την εκτέλεση των τελευταίων αναγκαίων εργασιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναφέρθηκε εκτενώς στην περιβαλλοντική σημασία του έργου καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραπάνω Δημοτικής Κοινότητας καλύπτεται από ένα πεπαλαιωμένο παντορροϊκό δίκτυο δια του οποίου τα λύματα καταλήγουν, συχνά, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας αφόρητη δυσοσμία.
Για την ολοκλήρωση του έργου διαπιστώθηκε, στην πορεία ότι απαιτούνται πρόσθετες εργασίες. Το κόστος των επιπλέον εργασιών ανέρχεται σε 705.690 € και θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας.
Η εκτέλεση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στις οδούς: Μεθώνης, Αίμου, Χαιδαρίου, Παλαμηδίου, Ραιδεστού, Μπούρμπαχη, Βλαχάκου, Γλυκερίας, Θράκης, Μεγαλουπόλεως, Σπάρτης, Γυθείου, Παπαστράτου, Κριεζώτου, Βάσσου και Καπετάν Γέρμα.
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα6 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Αγίας Βαρβάρας5 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ