Αμαρουσίου
Πράσινο φως για αντιπλημμυρικό έργο στο Πολύδροσο

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η σύναψη των όρων της προγραμματικής σύμβασης για το αντιπλημμυρικού έργο της περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου,
συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αττικής, Γιώργου Καραμέρου.Το αντιπλημμυρικό έργο αφορά την κατασκευή του δικτύου ομβρίων της περιοχής Πολυδρόσου του Δήμου Αμαρουσίου και ειδικότερα επί των οδών Φραγκοκλησιάς, Σάμου, Στρ. Ρογκάκου, Ροδοδάφνης, Βαλτετσίου, Πηγάσου, Καψίλη, Κριεζή, Καρκαβίτσα και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, με συνολικό μήκος αγωγών ομβρίων 4.543,55 μ.
Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Καραμέρος τόνισε:
«Το πρόβλημα ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους του Αμαρουσίου αλλά και του Χαλανδρίου. Η χειρότερη στιγμή ήταν τον Φεβρουάριο του 2013 όταν το έντονο πλημμυρικό φαινόμενο που δημιουργήθηκε εγκλώβισε οδηγούς στο σημείο και μια νέα γυναίκα 23 ετών έχασε την ζωή της από ανακοπή εντός του οχήματος.
Με τη σημερινή απόφαση προχωράμε ένα σημαντικό έργο, που «θεραπεύει» το χρόνιο πρόβλημα των υπερχειλίσεων στην περιοχή και θα συνοδευτεί με πρόβλεψη για αντίστοιχο έργο στον προϋπολογισμό του 2016 και για την πλευρά του Πολυδρόσου στο Χαλάνδρι.
Φέραμε το θέμα του Πολυδρόσου για πρώτη φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο προ οκτώ μηνών, εφέτος τον Απρίλιο, ωστόσο ο Δήμος Αμαρουσίου δεν είχε συμπληρώσει το φάκελο της μελέτης του σε σχέση με τον τρόπο εκβολής των υδάτων.
Μετά από σχετικές προσαρμογές που έγιναν όπως υπέδειξε στις υπηρεσίες του Δήμου το ΥΠΑΠΕΝ (με έγγραφο της 25ης Σεπτεμβρίου 2015) είμαστε σήμερα σε θέση να επισπεύσουμε ένα έργο, που σκοπό έχει την ανακούφιση όσων διαμένουν στις γύρω περιοχές. Καλούμε ως εκ τούτου το Δήμο Αμαρουσίου που είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του έργου να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση».
Μην ξεχνάτε την εφημερίδα ‘ΧΤΥΠΟΣ’. Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά.Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα8 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ειδήσεις2 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ