Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Οι εικόνες της Άντας Αναστασοπούλου στολίζουν τη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται στις αίθουσες της το ζωγραφικό έργο της σύγχρονης Ελληνίδας εικαστικού Άντας Αναστασοπούλου, μια έκθεση που διοργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού – ΟΚΑΠΑ» Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η ζωγράφος πιστεύει βαθιά στην ελευθερία της έκφρασης προσπαθώντας – όπως αναφέρει η ίδια για το έργο της – να δημιουργήσει μία εμπειρία και μία αίσθηση – αυτό ισχύει ως κανόνας για όλα της τα έργα – τόσο ως τρόπος διερεύνησης αλλά και ως ζητούμενο.

Η έμπνευση προκύπτει από μέσα. Τα καταγεγραμμένα εσωτερικά βιώματα, εμπειρίες, αισθήσεις, συγκινήσεις, εκφράζονται μέσω της “δράσης” και καταγράφονται άμεσα στον καμβά. Τα ζωγραφικά αυτά έργα ανήκουν στον αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Αποτελούν μια συνέχεια διερεύνησης. Διερευνάται η πράξη της άμεσης έκφρασης και αποτύπωσης του ψυχισμού και των βιωμάτων στον καμβά. Η ίδια η “πράξη “έχει σημασία – το πώς τοποθετείται το χρώμα και το τι σημαίνει αυτό και όχι αν είναι “ωραίο” ή όχι (action painting).

Η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα (Κοκκώνη 15, Ψυχικό) Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη στις 12.30μμ – 3.30 μμ και Σάββατο – Κυριακή στις 5:00μμ – 8:00μμ, αλλά και κατόπιν ραντεβού στο: [email protected] .

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ