Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Εκπαιδευτική ταινία στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι νέοι της Βενεζουέλας

“τραγουδούν και αγωνίζονται”

Η ταινία του Κάρλος Αρβέλο “Να τραγουδάς και να αγωνίζεσαι” προβλήθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στις 5 και 6 Μαΐου για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Τις δύο προβολές, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παρακολούθησαν 500 μαθητές μαζί με πλέον των 40 καθηγητών τους. 

Τις προβολές τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα κ. Ροντρίγκο Τσάβες με όλα τα στελέχη της Πρεσβείας, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης -Πεύκης κ. Δημήτριος Φωκιανός και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Πανταζής και Γιώργος Λαζάνης. Η Πρόεδρος της Λέσχης, κα Έλλη Μήτση, προλογίζοντας, ανέφερε ότι η Πρεσβεία πραγματοποίησε αυτό το γεγονός στο πλαίσιο των 225 χρόνων από την επίσκεψη του Προδρόμου της Ισπανοαμερικανικής Ανεξαρτησίας Φρανσίσκο ντε Μιράντα στην Ελλάδα και στο πλαίσιο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της Βενεζουέλας.

Στην ταινία παρουσιάζεται η μουσική επανάσταση που εξελίσσεται στη Βενεζουέλα με την εφαρμογή του Συστήματος Νεανικών και Παιδικών Ορχηστρών (El Sistema) συγκεντρώνοντας πάνω από 290 ορχήστρες και χορωδίες σε ολόκληρη τη χώρα. Ιδρύθηκε από τον Χοσέ Αντόνιο Αμπρέου και προωθήθηκε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Αποτέλεσμα είναι, σήμερα, πάνω από 240 χιλιάδες παιδιά και νέοι στη Βενεζουέλα, αλλά και χιλιάδες σε άλλες χώρες να εκλαμβάνουν τη μουσική ως διέξοδο και μέσο πραγματοποίησης των ονείρων τους. 

Ο κ. Φωκιανός, αμέσως μετά την προβολή, έδωσε τα συγχαρητήριά του στο πρόσωπο του Πρέσβη της Βενεζουέλας για τη συγκεκριμένη προσπάθεια που καταβάλει για τη νεολαία της και απάντησε σε σχετικά ερωτήματα μαθητών. 

Ο Βενεζουελάνος Πρέσβης, παίρνοντας το λόγο, συμπλήρωσε κάποιες λεπτομέρειες της λειτουργίας του El Sistema. Μίλησε για τις συνθήκες ζωής των νέων που συμμετέχουν σε αυτό, προκαλώντας το ενδιαφέρον μαθητών και καθηγητών, με αποτέλεσμα να του υποβληθούν μια σειρά ερωτήσεων για τη λειτουργία αυτού του μουσικού εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα “Τοπία της Βενεζουέλας”, όπου το κοινό μπόρεσε να δει διάφορες εικόνες της γεωγραφίας της Βενεζουέλας με έντονα χρώματα από τα βουνά, τη θάλασσα και τις αμμώδεις παραλίες της. 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ