Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Έφτασε στην Αττική από τη Σκωτία η σκυτάλη του “Running out of time”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με το σύνθημα “Running out of time” (Μας τελειώνει ο χρόνος) ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου μία μοναδική σκυταλοδρομία για την Κλιματική Αλλαγή, παγκόσμιας συμμετοχής, από τη Γλασκόβη της Σκωτίας, που φιλοξένησε την Διάσκεψη Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή COP26 με τη συμμετοχή δρομέων, ποδηλατών και ιστιοπλόων, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω διαφόρων, ως επί τω πλείστον, Ευρωπαϊκών Χωρών και θα τερματίσει στο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου στις 5 Νοεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η νέα Διάσκεψη COP27.

Η σκυτάλη έφτασε στην Ελλάδα στις 24 Οκτωβρίου ενώ σήμερα Πέμπτη 27, έφτασε στην Αττική, ξεκινώντας από τα Οινόφυτα για να καταλήξει στο Φάληρο, από όπου στη συνέχεια θα φύγει με ιστιοπλοϊκό για την Κύπρο.

Στην Παλλήνη η σκυτάλη έφτασε περίπου στις 12.45΄, στο ύψος του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου εκεί βρισκόταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, για να υποδεχθεί τους δρομείς, παρουσία του Δημάρχου Παλλήνης Θ. Ζούτσου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πολλών μαθητών από σχολεία της περιοχής, που συμμετείχαν με τις δικές τους αυτοσχέδιες αφίσες για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωτηρία του πλανήτη.

Η «Running out of time» διοργανώνεται από την The World Relay Ltd και γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογική προσπάθεια πολλών εταίρων και υποστηρικτών. Στην Ελλάδα τη διοργάνωση συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) ως εκπρόσωπος του FEE. Ο συντονισμός περιλαμβάνει την απαραίτητη επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρειες και Δήμους, Αθλητικές Ομοσπονδίες, άλλες περιβαλλοντικές ΜΚΟ, την Ιδιωτική Πρωτοβουλία και τα ΜΜΕ.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ