Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Απολογισμός για τις ομάδες των βορείων προαστίων στη Γ’ Εθνική

Δημοσιεύθηκε

στις

Εχοντας διανύσει σχεδόν την μισή σεζόν του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας έχουν βγει αρκετά συμπεράσματα για την δυναμικότητα όλων των ομάδων και εμείς θα προσπαθήσουμε να τα αποτυπώσουμε στο ακόλουθο κείμενο.

Φυσικά προβλέψεις είχαν γίνει, αλλά η μέχρι τώρα πορεία είναι ο καλύτερος οδηγός για την συνέχεια. Ας δούμε παρακάτω τις προοπτικές που έχει καθένα από τα σωματεία των βορείων προαστίων να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει καθώς η κατηγορία την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα έχει δύο ομίλους λιγότερους (τέσσερις αντί έξι) με συνέπεια φέτος να υποβιβάζονται πολλές ομάδες και η μάχη να έχει ανάψει για τα καλά.

5ος ΟΜΙΛΟΣ
Οι νίκες στο τέλος ανέβασαν το ηθικό στη Νέα Ιωνία
Η διοικητική αλλαγή που έγινε το καλοκαίρι δεν επηρέασε σε μεγάλο μέγεθος αρνητικά την αγωνιστική πορεία της ομάδας αφού οι άνθρωποι της νέας ηγεσίας έδειξαν και συνεχίζουν πάθος να μην την αφήσουν να κυλήσει μετά το 2003 στα τοπικά πρωταθλήματα. Από τότε με συνετή πολιτική και τεράστιες προσπάθειες ιθυνόντων όπως οι Σόλωνας Γιαγλόγλου, Βασίλης Ξανθόπουλος, Μάκης Ελμαλόγλου η προσφυγική ομάδα διατηρήθηκε στην Δ΄ Εθνική και πέρσι ανέβηκε στην Γ΄. Ηρθαν αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές ενώ η ανεπίσημη συνεργασία με την ΑΕΚ σίγουρα βοήθησε αφού στο τέλος της προηγούμενης περιόδου είχαν αποχωρήσει από τους κυανοκίτρινους πολλοί αξιόπιστοι με επαγγελματική εμπειρία παίκτες. Η στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ικανούς ανθρώπους αλλά και η οργανωμένη δουλειά από τον προπονητή Γιώργο Τσαμόπουλο και τον συνεργάτη του γυμναστή Αναστάσιο Φραγκιά έφεραν και αποτελέσματα. Οι Ιωνιώτες παραμένουν στην έδρα τους αήττητοι με τρεις νίκες και μία ισοπαλία ενώ έχουν ηττηθεί μόνο στον αγώνα με τον πρωτοπόρο Πανελευσινιακό που έγινε στο γήπεδο της Πεύκης. Εκτός έδρας δεν έχουν βγει ακόμα μακριά από το Λεκανοπέδιο και έχουν μία νίκη, δυο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες σε δύσκολες έδρες όπως την Νίκαια από τον Ιωνικό και τον Αλιμο από τους Τράχωνες. Τώρα βρίσκονται στην όγδοη θέση της κατάταξης μία κάτω από την γραμμή υποβιβασμού έχοντας συνολικά ως τώρα τέσσερις νίκες και από τρεις ισοπαλίες και ήττες με τέρματα 13-9 ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου παίζουν κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται κάτω από τους ίδιους στην βαθμολογία με εξαίρεση τον Ατσαλένιο που υποδέχονται ‘’στο σπίτι τους’’ την επόμενη Κυριακή 12 Ιανουαρίου. Θετικό κρίνεται επίσης το γεγονός της μεγάλης σε αριθμό και ικανότητες επάρκειας έμψυχου υλικού που διαθέτουν αφού οι απουσίες τραυματισμών που είχαν σε μεγάλο βαθμό έχουν καλυφθεί. Ακόμα στις τάξεις της ομάδας αγωνιζόμενοι σε πολλά παιχνίδια η όποτε χρειάστηκε με επιτυχία υπάρχουν δικά της παιδιά που έχουν αναδειχθεί από τα τμήματα Ακαδημιών που με τόση επιμέλεια καλλιεργούνται με επιμέλεια από τους ανθρώπους που ξέρουν τον πλούτο ταλέντου που έβγαζε και συνεχίζει η προσφυγική πόλη.

Η Πεύκη θέλει βαθμούς για να ελπίζει
Τρεις προπονητές έχουν αλλάξει ως τώρα οι Πευκιώτες στο φετινό πρωτάθλημα που εξελίσσεται σε Γολγοθά για αυτούς με τους Γιάννη Γκούμα, Στάθη Ασλάνογλου και τώρα Γιώργο Αθανασιάδη να πασχίζουν να δώσουν με τις οδηγίες τους κατεύθυνση σωτηρίας. Στο ξεκίνημα η ομάδα δεν είχε γήπεδο παίζοντας στη Νέα Ιωνία, ενώ οι τραυματισμοί αρκετών ποδοσφαιριστών σημάδεψαν την πορεία της. Τώρα βρίσκονται στην ενδέκατη θέση της ως τώρα κατάταξης έξι πόντους κάτω από την ομάδα που σώζεται με αρνητικό το ότι δεν έχουν κάνει ακόμα το ρεπό τους. Σαν γηπεδούχοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν έχοντας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες ενώ σαν φιλοξενούμενοι έχουν από δύο νίκες, ισοπαλίες και ήττες με συνολικό αριθμό τερμάτων δέκα γκολ ενεργητικό και δώδεκα παθητικό. Τώρα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το σωματείο της Πεύκης παίζει με συλλόγους από τον Πειραιά και πιο ειδικά την Προοδευτική στον Κορυδαλλό και τον Ατρόμητο Πειραιά εντός, ενώ στο φινάλε πηγαίνει στην Κρήτη για να κοντραριστεί με τον Ρούβα. Διοικητικά η ομάδα στέκεται καλά με τον Παναγιώτη Μαυροβουνιώτη να κυριαρχεί, αλλά η έλλειψη μεγάλου αριθμού φανατικών φιλάθλων αδυνατίζουν την ισχύ της τουλάχιστον στις εντός έδρας αναμετρήσεις. Βασικό στοιχείο για την επιβίωση μέσω παραμονής στην κατηγορία στο φετινό πρωτάθλημα είναι η συλλογή βαθμών σε έναν όμιλο που χρειάζεται να υπογραμμίσουμε σε σύνολο δεκαπέντε ομάδων ‘’θα πέσουν’’ οχτώ κάνοντας το έργο των ιθυνόντων των ομάδων των προαστίων μας αφάνταστα δυσκολότερο από συλλόγους άλλων ομίλων.

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανέκαμψε και αρέσει η Κηφισιά
Καλή σε γενικές γραμμές ως τώρα πορεία πραγματοποιεί η Α.Ε. Κηφισιάς που είχε κάποια αρνητικά αποτελέσματα και εμφανίσεις στο ξεκίνημα αλλά με την έλευση και το ρολάρισμα από τον νέο τεχνικό Μάρκο Μαυρομάτη ορθοπόδησε αγωνιστικά και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της ως τώρα κατάταξης πέντε πόντους περισσότερους από την ομάδα που βρίσκεται κάτω από την γραμμή υποβιβασμού. Στο Ζηρίνειο οι Κηφισιώτες έχουν δύο νίκες ισάριθμες ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ μακριά από αυτό καλύτερη πορεία με τρεις νίκες και δύο ήττες και συνολικό αριθμό τερμάτων δεκαεννέα ενεργητικό και δεκαπέντε παθητικό. Στα τελευταία χρονικά παιχνίδια η ομάδα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο αφού δεν της λείπουν οι καλοί σε αξία και με εμπειρία ποδοσφαιριστές. Στις υπόλοιπες τέσσερις αναμετρήσεις μέχρι το κλείσιμο του πρώτου γύρου η Α.Ε. Κηφισιάς δεν βγαίνει έξω από το λεκανοπέδιο αφού υποδέχεται Πανναξιακό και Θύελλα Ραφήνας ενώ θα παίξει εκτός έδρας με Μανδραϊκό και Α.Ο. Περιστερίου. Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να κινδυνέψει η ομάδα, που με βάση την εικόνα της αλλά και την οικονομική ευμάρεια των παραγόντων της αναμένεται να σώσει την παρτίδα της παραμονής. Μπορεί το γήπεδο της Κηφισιάς να μην αποτελεί εξ ορισμού σκληρή έδρα, αλλά όσο πιο γρήγορα η ομάδα εκμεταλλευθεί την δυναμική της σε αυτή τόσο γρηγορότερα θα ανέλθει σκαλοπάτια στην βαθμολογία του ομίλου προβάλλοντας την αξία της σαν αδιαφιλονίκητο φαβορί (που ξεκίνησε και είναι) να μείνει στην κατηγορία.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ