Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ατυχή στιγμή για τον Γιώργο Τζατζιμάκη

Δημοσιεύθηκε

στις


Επέστρεψε από το Κάλι της Κολομβίας και τι Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Εθνική Ομάδα Στίβου Παίδων – Κορασίδων, με ένα μετάλλιο (Τρίτη θέση στο επί κοντώ Παίδων) και αρκετά καλές θέσεις, αν υπολογίσει κανείς το υψηλότατο επίπεδο των αθλητών της διοργάνωσης.
Ο αθλητής του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας, Γιώργος Τζατζιμάκης, που, όπως είχαμε αναγγείλει, μετείχε της Εθνικής Ομάδας για το αγώνισμα των 10.000 μ. βάδην, στην πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής, είχε μία ατυχία, που του κόστισε να μη μπορεί να αγωνιστεί στον τελικό του αγωνίσματος. Εμφάνισε φλεγμονή και οίδημα στο πέλμα του ενός ποδιού, με οξύ πόνο και ενδείξεις ότι ήταν κάτι σοβαρό. Οι γιατροί των διοργανωτών, καθώς και η ιατρός της Ελληνικής αποστολής, δεν έδιναν την συναίνεσή τους για να αγωνιστεί. Ο αθλητής τελικά έλαβε μέρος αλλά (μετά από έξι στροφές) δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα, καθόσον οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Η θλίψη του αθλητή ήταν το φυσικό επακόλουθο, αλλά και όλης της αποστολής. Η υψηλή επίδοσή του τον ανέδειξε να συμπεριληφθεί στην Εθνική Ομάδα, αλλά ο τραυματισμός του τού στέρησε το δικαίωμα να δοκιμάσει (έστω) το συναγωνισμό και τις δυνάμεις του. Ο αθλητής ήταν σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, κάτι που πιστεύουμε θα ήταν καθοριστικό για τον αγώνα των 10.000 μ. βάδην. Οι αγώνες μεγάλων αποστάσεων, εκτός από προπονήσεις χρειάζονται και ψυχικό σθένος. Ο αθλητής της ΑΝΑΤΟΛΗΣ διέθετε και τα δύο στοιχεία. Εμφάνισε όμως τον τραυματισμό αυτό στην πιο κρίσιμη στιγμή. Η επίδοση που είχε πετύχει στις Σέρρες θα τον κατέτασσαν στην πρώτη δεκάδα του τελικού. Θα ήταν πολύ σπουδαίο για την Ελληνική Ομάδα μία ακόμη τέτοια θέση.
Όταν η αποστολή επέστρεψε στην Ελλάδα ο αθλητής, με μέριμνα του ΣΕΓΑΣ, εξετάσθηκε από ειδικό ορθοπαιδικό ιατρό, που διάγνωσε κάταγμα στο μετατάρσιο και σχετική αγωγή αποκατάστασης (για δύο τουλάχιστο μήνες).  Όλη η οικογένεια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ εύχεται γρήγορη αποθεραπεία και επάνοδο στην ενεργό δράση, το προσεχές φθινόπωρο.  «Οι πιο έμπειροι αθλητές γνωρίζουν τις πίκρες του Στίβου και δεν εξεπλάγησαν από το ατύχημα του νεαρού Τζατζιμάκη. Εξ άλλου είναι μικρός ακόμη και με λίγη υπομονή και επιμέλεια γρήγορα θα το ξεπεράσει και θα γευθεί τους γλυκείς καρπούς του αγωνίσματός του, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ” τονίζεται από την Ανατολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ