Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών: Οι επιδόσεις των αθλητών του Α.Γ.Σ. “Ανατολή”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 1η Μαΐου το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του ομίλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, στο προπονητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά.

Ο Α.Γ.Σ. “Ανατολή” συμμετείχε με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες και στη συνολική κατάταξη τερμάτισε στην 14η θέση μεταξύ 44ων Σωματείων.

Πρώτη στα 10000μ. Βάδην τερμάτισε η πρωταθλήτρια Κυριακή Φιλτισάκου. Η Κυριακή, με χρόνο 47:23,26, έκανε ένα πολύ καλό τεστ ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος των 20000μ, που θα γίνει την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου στην Πάτρα.

Πρώτος στον ακοντισμό ο Κωσταντίνος Αναγνωστόπουλος. Ο Κωσταντίνος, παρότι δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα λόγω τραυματισμού στο δεξί χέρι και των ριπών αέρα που φυσούσε δυνατά από διάφορες διευθύνσεις, έστειλε το ακόντιο στα 56,62μ. και δίκαια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Άγγελος Τσίγκας συμμετείχε στα αγωνίσματα και τις δύο ημέρες. Το Σάββατο έτρεξε 400μ. και την Κυριακή, το αγώνισμά του, τα 800μ. Το Σάββατο τερμάτισε τρίτος στην κούρσα του και την Κυριακή τέταρτος πετυχαίνοντας χρόνους πολύ κοντά στα ατομικά του ρεκόρ.

 

 

Την ίδια «μεταχείριση» επεφύλαξε ο προπονητής τους Δημήτρης Φραντζής και στον Αυγερινό Μπόϊντα. Ο Αυγερινός βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 400μ. ενώ στα 800μ. ήταν κατά ένα δευτερόλεπτο πιο αργός.

Στα 400μ. συμμετείχε και ο Νίκος Ανδριανόπουλος, παίρνοντας το «βάπτισμα του πυρός» καθώς ήταν ο πρώτος του αγώνας. Ο χρόνος του με 56,22 δείχνει ότι μπορεί να συμμετάσχει στη συνέχεια και σε επόμενους αγώνες με πολύ καλές προοπτικές.

Ο νέος αθλητής του Συλλόγου Χρήστος Παπαδημητρίου συμμετείχε στα 100 μ. και στα 200 μ. πετυχαίνοντας χρόνους πολύ κοντά στις ατομικές επιδόσεις του.

 

 

Στα 1500μ. και τα 800μ. συμμετείχε η Μαρία Κοζαδίνου. Το Σάββατο στα 1500μ. η Μαρία ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό και το προσωπικό της ρεκόρ. Την Κυριακή επανήλθε με διαφορετική αντιμετώπιση του αγώνα και με 2:34,27 βελτίωσε το ρεκόρ της στα 800μ. Η Μαρία έχει αρκετό χρόνο να βελτιωθεί καθώς ήταν η μικρότερη της κατηγορίας.

Στα 5000μ. των Γυναικών έτρεξε η Τζένη Παρθενίδη το απόγευμα της Κυριακής και με σωστή τακτική και αρκετές δυνάμεις τερμάτισε εντός ορίου βαθμολόγησης και δείχνει να έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό της στο πόδι. Επόμενος αγώνας το ερχόμενο Σάββατο 7 Μαΐου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10000μ. στη Λαμία.

 

 

 

 

Στα 200μ των Γυναικών συμμετείχε η Μαρία Χλιάρα. Η Μαρία τερμάτισε πρώτη στη σειρά της και με επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό της ρεκόρ, «έσωσε την παρτίδα» όπως ανέφερε ο προπονητής της Νίκος Μοναστηριώτης, καθώς την προηγούμενη περίοδο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και ιώσεις.

Το πρωί του Σαββάτου έτρεξαν στα 100μ. των Γυναικών η Χριστίνα Μωυσιάδη και η Ιωάννα Στουραΐτη. Και οι δύο τους βελτίωσαν το ατομικό τους ρεκόρ και βαθμολογήθηκαν, όντας μικρότερες από την κατηγορία και με την Χριστίνα να έχει λιγότερες προπονήσεις απ’ ότι θα ήθελε, λόγω Πανελληνίων, ενώ η Ιωάννα πέρασε και αυτή το Covid της!

Τέλος την Κυριακή το Πρωτάθλημα έκλεισε ο αγώνας των 5000μ. Ανδρών όπου είχαμε τις συμμετοχές του Άγγελου Βαρελά και Αλέξη Γεωργούλια. Και οι δύο έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δείχνουν να χρειάζονται χρόνο για να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Στο χώρο των αγώνων και τις δύο ημέρες βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Βασιλείου και ο Γενικός Αρχηγός Τάσος Θεοδωρογιάννης, υποστηρίζοντας μέχρι τέλους τις προσπάθειες όλων των αθλητών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ