Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Δρομείς κάθε ηλικίας στο Ψυχικό (photos)

Δημοσιεύθηκε

στις


Περισσότερα από 1.000 άτομα γέμισαν με αθλητικό παλμό τους δρόμους του Ψυχικού στον 37ο Αγώνα Δρόμου Ψυχικού. Η συμμετοχή του κόσμου στα 5 χλμ και 10 χλμ, αλλά και στον Περίπατο των 5χλμ που διεξήχθη για πρώτη φορά, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο! Οι συμμετέχοντες με την κοινή εκκίνηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 10χλμ και τους παράλληλους τερματισμούς στο Άλσος Ψυχικού, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές. Για πρώτη φορά διεξήχθη δρόμος για όλη την Οικογένεια 400 μ. με μικρούς & μεγάλους, γονείς με μωρά σε καρότσια, αλλά και δρομείς με τετράποδους φίλους.

Την εκκίνηση των Αγώνων έδωσε ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της εφετινής διοργάνωσης, με συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά πεδίο κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης. Καλλιεργεί αξίες, εμπνέει οράματα και ιδανικά κα, βοηθά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Γι’ αυτό και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, εξακολουθούμε να επενδύουμε σε θεσμούς, που προάγουν το αθλητικό πνεύμα σε μικρούς και μεγάλους».
Συγκινητικό στιγμιότυπο της διοργάνωσης αποτέλεσε η εκκίνηση των ΑΜΕΑ 50 μ με συμμετοχές από την Εστία (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση), το Ίδρυμα Θεοτόκος (Κοινωφελής Μ.Κ.Ο. που εξυπηρετεί παιδιά και νέους με νοητική στέρηση), το Κέντρο Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”, και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Τα παιδιά  καταχειροκροτήθηκαν από θεατές, συμμετέχοντες, αλλά και τους εκπροσώπους των Πρεσβειών της Αμερικής, της Κίνας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ και του Ιράκ που επίσης συμμετείχαν!

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ