Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Επέστρεψε στη Γ΄ Εθνική η Νέα Ιωνία και κοιτάζει ακόμα ψηλότερα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ομάδα γιόρτασε την άνοδό της και μαθηματικά μετά την “λευκή” ισοπαλία με τον Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη

Ημέρα χαράς και συγκίνησης ήταν η Κυριακή 19 Μαΐου για την ομάδα της Νέας Ιωνίας, καθώς μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια ο ΑΟ Νέας Ιωνίας κατάφερε να επιστρέψει στην Γ Εθνική!

Στο βαθμολογικό κομμάτι, μπορεί η Νέα Ιωνία να μην νίκησε, όμως ο βαθμός της ισοπαλίας (0-0) στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Αγ. Ιωάννη ήταν αρκετός για να επισφραγίσει με… κάθε τρόπο την επίτευξη της επανόδου στις εθνικές κατηγορίες μετά από εννέα χρόνια στα τοπικά! Ποδοσφαιριστές, μέλη τεχνικού επιτελείου, διοικητικά στελέχη και φίλαθλοι είχαν κάθε λόγο να γιορτάσουν με την… ψυχή τους στη φιέστα που ακολούθησε στο δημοτικό στάδιο Ν. Ιωνίας μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Πρωταθλητές Χανίων, που από την πλευρά τους απέσπασαν έναν πολύτιμο βαθμό σε ματς υψηλής δυσκολίας!

Στο αγωνιστικό μέρος οι κυανοκίτρινοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης και δικαιούνταν έστω ένα γκολ, βάσει της απόδοσής τους κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχουν χάθηκε στο δεύτερο μέρος και, συγκεκριμένα, στο 57ο λεπτό. Αμέσως με την είσοδό του στο ματς ο Ταβάρες κέρδισε πέναλτι από τον Παληγεώργο, όμως ο Πλατέλλας έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από την άσπρη βούλα. Στη συνέχεια, η μπάλα επέστρεψε στον αριστεροπόδαρο άσο, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν ελάχιστες καλές στιγμές, ενώ στο τελευταίο ημίωρο περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Διαιτητές: Σπήλιος (Αιτωλοακαρνανίας), Βάτος-Νούσιας (Άρτας)

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ισίδωρος Σταυριανός): Μπαλασάκης, Ραφτόπουλος, Γερόλυμος, Αποστόλου, Αλέμης (33′ λ.τρ. Σταύρου), Κωνσταντίνου, Αντωνόπουλος (56′ Ταβάρες), Τζαμάι, Βεζιρτζόγλου (78′ Ντεμπά), Πλατέλλας (78′ Μαρίνου), Φερναντίνιο (78′ Σπυριδάκης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ (Αντώνης Συροκάκης): Τσίτσα, Παληγεώργος, Δάσκαλος, Τσόλης, Χ. Μαρκουλάκης, Μποτωνάκης, Α. Ψαράκης, Μαρκουλάκης, Μερόλλι, Κληρονόμος (80′ Μεγαλακάκης), Μ. Ψαράκης (61′ Πενταράκης).

Στη συνέχεια, μέσα σε μια καταπληκτική γιορτινή ατμόσφαιρα από τα χέρια του Δήμαρχου της πόλης Παναγιώτη Μανουρη ο αρχηγός της ομάδας Σπύρος Αποστόλου σήκωσε το κύπελλο της ανοδου στον ιωνιωτικο ουρανό !

Στις ευχαριστίες που εξέφρασε η διοικηση ανέφερε: “Να ευχαριστήσουμε το σύνολο των φιλάθλων μας που ήρθαν και χάρηκαν μαζί μας κάθε στιγμή από την άκρως εντυπωσιακή φιέστα που η διοίκηση μας οργάνωσε! Και φωνάζουμε όλοι μαζί. Δεν σταματάμε εκεί πάμε για Β’ Εθνική!”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ