Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Η Ανατολή παρούσα και στον 33ο Μαραθώνιο

Δημοσιεύθηκε

στις


Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 33ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, στη μνήμη του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Η φετινή διοργάνωση θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου έχει ανακοινώσει ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο αγώνισμα του Μαραθωνίου έχουν ξεπεράσει τις 15.000. Παράλληλα με το Μαραθώνιο των φιλάθλων θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθωνίου, καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τυφλών Αθλητών. Οι συμμετοχές εάν λάβουμε υπόψη και τις συμμετοχές στα 5 χλμ., στα 10 χλμ., και στους αγώνες των μικρών παιδιών θα ξεπεράσουν τις 40.000. Σημειώνεται ότι αρκετές ακόμη χιλιάδες συμμετοχών θα υπάρξουν στους αγώνες δρόμου που διοργανώνουν οι Δήμοι που εφάπτονται της Μαραθώνιας (Κλασικής – Αυθεντικής) διαδρομής. Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα είναι αφιερωμένη στο Μαραθώνιο και αναμένονται αθλητές ( με τις οικογένειές τους) από δεκάδες χώρες του κόσμου. Μία παγκόσμια γιορτή, μια γιορτή συναδέλφωσης και ειρηνικής συνύπαρξης.
Ούτε οι πιο ευφάνταστοι φίλαθλοι και αθλητές του Μαραθωνίου πίστευαν ότι θα έβλεπαν τέτοια ανάπτυξη του Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας συγκαταλέγεται πλέον στους διακεκριμένους Μαραθώνιους και έχει ξεπεράσει από οργανωτικής πλευράς πολλούς «φημισμένους» Μαραθώνιους.
Ο ΣΕΓΑΣ, αλλά και οι Δήμοι του Μαραθώνα – Ν. Μάκρης και της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο παγκόσμιο αυτό αγώνισμα.
Από πλευράς του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας ανακοινώνονται τα ονομ/να των αθλητών, των μελών και των φίλων του Συλλόγου, που όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα ανάπτυξης «του Μαραθώνιου κινήματος». Όλοι μαζί αποτελούν το φυτώριο των Μαραθωνοδρόμων, που όπως και οι συνολικές συμμετοχές του ΣΕΓΑΣ «αυξάνονται και πληθύνονται».
Ανακοινώσεις σχετικές με το Μαραθώνιο και τις λοιπές εκδηλώσεις, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του «ΣΕΓΑΣ: Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός».

ΑΘΛΗΤΕΣ «ΑΝΑΤΟΛΗΣ»
Βεσυροπούλου Άννα, Γεωργούλιας Αλέξης, Διονυσόπουλος Διον., Κάτσιος Νέστορας, Κουρτέλης Κώστας, Φορμόζης Δημ.
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: ΜΕΛΗ- ΦΙΛΟΙ:Ανέστης Λουκάς, Αντωνίου Παναγ., Βασιλείου Αγάπιος, Βασιλείου Ευάγ., Γούσιας Βασίλης, Δημητρακόπουλος Ευάγ., Ζηκίδης Άρης, Θεοδοσίου Κων/να, Καπελλές Φώτης, Καπέτης Χρυσόστ., Καραμέτος Θεόδ., Καρβουνιάρης Αθαν., Κατράνη Σάντρα, Κόρδας Αθαν., Κουλίου Κρίστα, Λάζος Μάριος, Λεγάκης Αντώνης,  Λιοφάγος Δαμιανός, Μαρκάτος Γεώργ., Μπάλσης Νικ., Μπουζούκας Οδυσ., Μπουντακίδου Άρτεμις, Μπουργιώτης Ηλίας, Μπούχαλης Αθαν., Πάνου Οδυσ., Πετροπαναγιωτάκης Στρ., Πίτσιος Ιωάν., Σεϊμανίδης Δημ., Τσαγκαράκης Μάνος, Τσαγκαράκης Κων., Τσίκας Γιάννης, Φιλτισάκος Γιάννης, Χριστοδούλου Ιωάν., Ψαρράς Βασίλης.
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ: Ντουλμπέρης Χαράλ.,
10 ΧΙΛ.ΤΡΑ:Βογιατζή Ευαγ., Γαβριήλ Ιωάν., Γαβριήλ Λαμπρινή, Γαβριήλ Μαρία, Γαβριήλ Παναγ., Δαρμογιάννης Γιώργος, Κατσαρής Γιάννης, Κόντος Ευστάθ., Μακρυστάθης Αριστοτ., Παπαδημητρίου Μάριος, Πατσουλέ Αγγελ., Σαρηγιαννίδου Μαρία, Σταμάτη Ράνια, Σταματόπουλος Κώστας, Στυλιανίδης Ιούλιος, Τοψή Μαρία, Τριβουρέας Απόστ., Τσακόγια Νίκη
5 ΧΙΛ/ΤΡΑ:Βουργιώτης Ματθαίος, Γεωργίου Ελένη, Ξανθοπούλου Θεοδ., Σπαθούλας Παναγ., Φιλτισάκος Στάθης

Κάλεσμα
Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους Δημότες να παρακολουθήσουν από κοντά το Μαραθώνιο, σε κάποιο σημείο της διαδρομής ή στον τερματισμό τους, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τους διαβεβαιώνει ότι θα έχουν μια εξαιρετική εμπειρία και θα περάσουν μια αξέχαστη μέρα.
Το Δ.Σ. εύχεται σε όλους τους δρομείς καλό αγώνα και καλό τερματισμό. Αξία μεγαλύτερη έχει η συμμετοχή και ο τερματισμός σ’ αυτήν την ιστορική –  αυθεντική διαδρομή,  της  αναβίωσης της πορείας του αρχαίου οπλίτη, που ανήγγειλε το μήνυμα της νίκης της μάχης του Μαραθώνα,  του Ολυμπιονίκη Σπύρου  Λούη  και του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη  Λαμπράκη.

Διαβάστε επίσης:

Παιδικοί αγώνες στον 33ο Μαραθώνιο

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ