Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνη η απόφαση για τον Αντετοκούνμπο, ψηφοφορία, ανάμεσα σε τέσσερις αθλήτριες, για τη γυναίκα σημαιοφόρο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024, με απόφαση της ολομέλειας της ΕΟΕ.

Η απόφαση της ολομέλειας ήταν ομόφωνη για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Για τη γυναίκα σημαιοφόρο έγινε ψηφοφορία στην οποία η πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επικράτησε των Μαρία Σάκκαρη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΟΕ. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δημοσιοποίησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

ΕΟΕ: Τεντόγλου και Στεφανίδη δεν αποδέχθηκαν την πρόταση

Στην ανακοίνωση, η ΕΟΕ σημειώνει ότι επικοινώνησε αρχικά με αθλητές που έχουν ανέβει στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων, ακολουθώντας την «εθιμοτυπική διαδικασία» για την επιλογή των σημαιοφόρων.

Όμως, τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου, όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι σημαιοφόροι, προκειμένου να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

«Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους», συμπληρώνει η ΕΟΕ. Υπενθυμίζεται ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο σημαιοφόροι ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη.

«Εξαρχής προτείναμε μαζί με τον αρχηγό αποστολής, Πέτρο Συναδινό, να είναι δύο οι σημαιοφόροι μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έγινε μεγάλη συζήτηση εάν πρέπει να είναι ένας ή δύο και τελικά ακολουθήθηκε η προσταγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για δύο σημαιοφόρους, ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών και τηρώντας την προσπάθεια για ισότητα των φύλων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

«Στον Γιάννη υπήρχε ομοφωνία αλλά στα κορίτσια έγινε ψηφοφορία μεταξύ ιδιαίτερα αξιόλογων πρωταθλητών που έχουν τιμήσει την Ελλάδα, όπως προστάζει η δημοκρατική διαδικασία. Τελικά επελέγη η Αντιγόνη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια τόσο σε αυτήν όσο και τον Γιάννη για την τελική τους επιλογή. Είμαι σίγουρος ότι θα σηκώσουν ψηλά τη χώρα μας. Επίσης να δώσω συγχαρητήρια και στις τρεις άλλες πρωταθλήτριες που συμμετείχαν στη ψηφοφορία», συμπλήρωσε.

Οι διαφωνίες για τη Σάκκαρη

Τα τελευταία 24ωρα συζητήθηκε έντονα το ποιοι θα είναι οι σημαιοφόροι της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Μετά την αποκάλυψη του Sport24 ότι ο Μίλτος Τεντόγλου δεν αποδέχθηκε την πρόταση- λόγω της προετοιμασίας του για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού- και την πρόκριση της εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς αγώνες, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν το απόλυτο φαβορί για να γίνει σημαιοφόρος.

Ωστόσο, υπήρχαν διαφωνίες για το ποια αθλήτρια θα αναλάμβανε τον ίδιο ρόλο. Η Μαρία Σάκκαρη φαινόταν ως μία από τις επικρατέστερες, όμως υπήρξαν κάποιοι που εξέφρασαν ενστάσεις, ενώ η υποψηφιότητά της σχολιάστηκε εκτενώς και στα social media, σε αρκετές περιπτώσεις με σεξιστικά σχόλια σε βάρος της κορυφαίας Ελληνίδας τενίστριας όλων των εποχών. Και αυτό γιατί η κριτική κατά κύριο λόγο δεν αφορούσε τα αθλητικά επιτεύγματά της, αλλά την προσωπική ζωή της.

Όλα αυτά οδήγησαν στην ψηφοφορία που έγινε σήμερα στην ολομέλεια και την επιλογή της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ