Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Από το ρινγκ στα δικαστήρια η intersex Κελίφ – Καταγγέλλει «λιντσάρισμα» στο Διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, χρυσή Ολυμπιονίκης στα -66 κιλά στο Παρίσι, κατέθεσε καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση, έπειτα από τις έντονες συζητήσεις που προκλήθηκαν σχετικά με το φύλο της.

Σε δήλωσή του το Σάββατο (10/8), ο δικηγόρος της, Ναμπίλ Μπουντί, ανέφερε ότι η Κελίφ θα ξεκινήσει έναν νέο αγώνα, αυτή τη φορά στη δικαστική οδό, κατά των όσων έχουν γραφτεί εις βάρος της. Ο δικηγόρος αναφέρθηκε μάλιστα σε «διαδικτυακό λιντσάρισμα» που υπέστη η αθλήτρια.

Η Κελίφ έχει ήδη προσφύγει στην εισαγγελία του Παρισιού.

«Μετά την περίοδο της αθλητικής δραστηριότητας, έρχεται η ώρα της Δικαιοσύνης», αναφέρει ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι «μετά την κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ αποφάσισε να ξεκινήσει έναν νέο αγώνα: αυτόν για τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια και την τιμή».

Επιπλέον, σημειώνει ότι χθες, Παρασκευή, «υπέβαλε καταγγελία για σοβαρές πράξεις κυβερνοπαρενόχλησης στην εισαγγελία του Παρισιού».

Ο δικηγόρος τονίζει ότι η ποινική έρευνα θα εξετάσει «ποια ήταν τα κίνητρα πίσω από αυτή τη μισογυνική, ρατσιστική και σεξιστική εκστρατεία», ενώ επισημαίνει ότι «πρέπει να διερευνηθούν και αυτοί που ενίσχυσαν αυτό το ψηφιακό λιντσάρισμα».

«Η άδικη παρενόχληση που υπέστη η πρωταθλήτρια της πυγμαχίας θα παραμείνει η μεγαλύτερη πρόκληση αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων», καταλήγει. Η προσφυγή της Κελίφ στη Δικαιοσύνη έγινε πριν από τον τελικό του αγωνίσματος, στον οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ