Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ανάρτηση-μυστήριο για το ποιος ήταν ο μασκοφόρος δρομέας – Τη διέγραψαν λίγο μετά

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθλητής του παρκούρ το αποκάλυψε αλλά έσβησε την ανάρτηση.

Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ένας μασκοφόρος που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα σαγήνευσε τους θεατές.

Ήταν εκείνος που μαγνήτισε την προσοχή των τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, περιηγήθηκε στα εμβληματικά μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ έκανε εντυπωσιακά ακροβατικά, πηδώντας από στέγη σε στέγη. Ποιος όμως, κρυβόταν πίσω από αυτόν τον μυστηριώδη χαρακτήρα;

Μια πιθανή λύση στο μυστήριο πίσω από την ταυτότητα του μασκοφόρου λαμπαδηδρόμου που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα κάνοντας παρκούρ στους δρόμους τυου Παρισιού φαίνεται να έδωσε ο Simon Nogueira, ένας 27χρονος Γάλλος freerunner που «έχτισε» τη φήμη του στις στέγες της γαλλικής πρωτεύουσας. Ο Nogueira αποκάλυψε σε μια ανάρτηση ότι ήταν ο λαμπαδηδρόμος, αλλά μετέπειτα τη διέγραψε. Από την αρχή της τελετής έναρξης και αφού είδαν τις πρώτες φιγούρες του μασκοφόρου, κάποιοι θεατές ήδη είχαν υποθέσει ότι ήταν αυτός.

Ο Nogueira δημοσίευσε αρχικά ένα story στο Instagram επιβεβαιώνοντας ότι ήταν πράγματι ο κασκαντέρ και πρόσθεσε ότι δεν ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που εμφανίστηκε με τη στολή. Αργότερα όμως διέγραψε τις αναρτήσεις του. «Προφανώς δεν ήμουν παντού. Άλλοι απίστευτοι καλλιτέχνες υποδύθηκαν επίσης αυτόν τον χαρακτήρα» έγραψε.

simon_9beca.jpg

Την υπόθεση αυτή φέρεται να επιβεβαίωσε και ο Clément Dumais, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Chase Tag 2019 και επτά φορές φιναλίστ του Ninja Warrior, είπε: «Συνολικά υπήρχαν 12 που έπαιζαν τον χαρακτήρα!». Στα κοινωνικά του δίκτυα, ο Dumais υποσχέθηκε να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες σε μια ζωντανή εκπομπή το επόμενο έτος.

Ποιος είναι ο Simon Nogueira

Ο Simon Nogueira είναι ένας Γάλλος αθλητής γνωστός για την ικανότητά του στο parkour και στο freerunning. Έχει κερδίσει την αναγνώριση στη σκηνή αυτών των κλάδων και υπήρξε πρωταθλητής σε αρκετούς αγώνες όλα αυτά τα χρόνια. Το στυλ του χαρακτηρίζεται από ρευστές και δημιουργικές κινήσεις, που συνδυάζουν ακροβατικά και προηγμένες τεχνικές. Εκτός από τον διαγωνισμό, έχει συμμετάσχει και σε έργα που σχετίζονται με αυτές τις δύο σωματικές δραστηριότητες.

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1993, άρα σήμερα είναι 30 ετών και το ζώδιό του είναι Λέων. Είναι αρκετά ενεργός στα social media του και έχει ένα επαληθευμένο κανάλι στο YouTube όπου ανεβάζει όλες τις καθημερινές του περιπέτειες που αφορούν τα ύψη. Ο καλλιτέχνης είναι μέλος της La Fabrique Royale και, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα, ανήκει στη νέα γενιά των αστικών αθλημάτων όπως το Art of Movement. Τον ανακάλυψε ο Zéphyr και έχει φτάσει ακόμη και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ