Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πανάξιες πρωταθλήτριες οι Ιωνιώτισσες

Δημοσιεύθηκε

στις


Επέστρεψε μετά από είκοσι χρόνια ο τίτλος του πρωταθλήματος στα βόρεια προάστια με τις κοπέλες του Ομιλου Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (ΟΦΝΙ) δίκαια να το κατακτούν. Τότε ήταν ο Δούκας και τώρα οι Ιωνιώτισες που κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν ξεκίνησαν καλά, με εντυπωσιακό ντεμαράζ καλών εμφανίσεων στο τέλος που συνδυάστηκαν με νίκες και ιδιαίτερα ‘’με σπάσιμο’’ της έδρας των αντιπάλων (ΠΑΟΚ και Αναγέννηση Αρτας), να φτάσουν στην κορυφή του αθλήματος στα εγχώρια πρωταθλήματα.    
        
Το ξεκίνημα του φετινού ταξιδίου

Ας ξεφυλλίσουμε το βιβλίο με τη διαδρομή του τμήματος του μεγάλου προσφυγικού συλλόγου της Νέας Ιωνίας, του οποίου ο πρόλογος ξεκινάει με τη στελέχωση της ομάδας το καλοκαίρι που πέρασε. Στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος  η αρχή για τις μπλε γίνεται στις 20 Οκτωβρίου με αναμέτρηση στο κλειστό της Μίκρας κόντρα στις ασπρόμαυρες του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορά ήταν καλύτερος  επικρατώντας με σκορ 24-22, με τις Ιωνιώτισες να κάνουν αρχή με ήττα. Μία εβδομάδα μετά τα κορίτσια του ΟΦΝΙ φιλοξενούσαν ένα ακόμα από τα φαβορί για τον τίτλο, την Αναγέννηση Αρτας και, αδυνατώντας να τις νικήσουν, ηττήθηκαν με σκορ 26-20. Οι βάσεις για τη δημιουργία καλής ομάδας έδειχναν να τρίζουν με ήττες στα δύο πρώτα παιχνίδια αλλά η πίστη για καλύτερη συνέχεια δεν αποθάρρυνε τους ιθύνοντες και τις αθλήτριες της ομάδας. Στις 2 Νοεμβρίου οι Ιωνιώτισες περνούν με θριαμβευτική σε έκταση σκορ νίκη από την Πάτρα, καθώς επιβλήθηκαν με 33-15 της ΑΣΕ Ορμή, ενώ μία εβδομάδα αργότερα στα Πευκάκια θα έρθει η πρώτη εντός έδρας νίκη με σκορ 31-20 επί του Μακεδονικού. Την 5η αγωνιστική ο ΟΦΝΙ πηγαίνει στο Αμύνταιο της Φλώρινας για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αμύντα και εκεί γίνεται η πρώτη ισοπαλία με σκορ 28 -28. Επιστροφή στην Νέα Ιωνία και ενώ έχει αρχίσει το ρολάρισμα στις 24 Νοέμβρη ‘’θύμα’’ των μπλε ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών με σκορ 35-24. Την έβδομη αγωνιστική οι Ιωνιώτισες βάσει κλήρωσης πρωταθλήματος είχαν ρεπό.     
            
Δεύτερος γύρος και η αγωνιστική άνοδος       
           
Το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου έγινε με παιχνίδι στα Πευκάκια κόντρα στον ΠΑΟΚ που ήταν απαραίτητη η ρεβάνς της ήττας στης Θεσσαλονίκη. Οι κοπέλες του ΟΦΝΙ νίκησαν με 31-29, ενώ ακολούθησε διακοπή λόγω γιορτών και υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας και το πρωτάθλημα συνεχίσθηκε με παιχνίδια στις 8 Φεβρουαρίου και μία ακόμη μεγάλη συνάντηση.  Περίμενε στην Αρτα ‘’η αυτοκράτειρα’’, όπως είναι το προσωνύμιο της τοπικής Αναγέννησης,  με σθένος οι Ιωνιώτισες νίκησαν με 30-29 Μια εβδομάδα μετά στα Πευκάκια ήρθε η ΑΣΕ Ορμή που πήρε σειρά γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 32-21. Ενδέκατη αγωνιστική στις 23 Φεβρουαρίου και ο ΟΦΝΙ  περνάει νικώντας από το κλειστό του Ευόσμου επικρατώντας εύκολα του Μακεδονικού με σκορ 45-20 έχοντας μέχρι τότε αρμονία σε εντός και εκτός έδρας αποτελέσματα με τρεις νίκες αντίστοιχα. Μετά έρχεται στο κλειστό της  Νέας Ιωνίας ο Αμύντας Αμύνταιου που ο ΟΦΝΙ κερδίζει με 30-25, ενώ τελευταία υποχρέωση μακριά από το σπίτι του είναι στις 8 Μαρτίου στα Γιαννιτσά με τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο να μην μπορεί να τον κοντράρει, γνωρίζοντας με τη σειρά του την ήττα με σκορ 34-22. Ακολούθησε το ρεπό για το δεύτερο γύρο και στις 5 Απριλίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση με τα πλέϊ οφ με τις Ιωνιώτισες να έχουν πάρει την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου.           
             
Η μεγάλη ώρα         

Πρώτο μεγάλο εμπόδιο για τις μπλε ήταν ο ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Με πολύ καλή εμφάνιση ο ΟΦΝΙ επιβάλλεται με σκορ 21-19, κάνοντας μεγάλο βήμα ενώ στις 9 του  Απριλίου οι μπλε τον ξανακερδίζουν στα Πευκάκια με σκορ 28-21, φτάνοντας στον τελικό του πρωταθλήματος όπου περίμενε η Αναγέννηση Αρτας. Την Κυριακή 27 Απριλίου ο πρώτος αγώνας έγινε στο Αγρίνιο και ενώ έχει ξεσπάσει πόλεμος με ανακοινώσεις των Αρτινών που στο κλειστό γήπεδο της πόλης τους αδυνατούν να φιλοξενήσουν το πρώτο παιχνίδι (το οποίο είχεοριστεί βάσει ημερομηνιών πότε θα γινόταν πολλούς μήνες πριν) και η ΟΧΕ όρισε να γίνει στο κοντινότερο γυμναστήριο από την πόλη της Ηπείρου που να πληροί τις προϋποθέσεις για την διεξαγωγή του σημαντικού αγώνα. Τα κορίτσια του ΟΦΝΙ, παρά τις προκλήσεις, παίρνουν την καθοριστική νίκη με 32-26, φτάνοντας ένα βήμα από τον τίτλο που χρειάζονταν να επικυρώσουν με μία ακόμη νίκη. Την Τετάρτη 30 Απριλίου στα Πευκάκια οι Αρτινές θέλουν ρεβάνς για ανεβάσουν τη σειρά των τελικών πάλι στην έδρα τους αλλά οι Ιωνιώτισες δεν έδειχναν διατεθειμένες να χάσουν το πλεονέκτημα που είχαν κατακτήσει και με νίκη να πάρουν το πολυπόθητο πρωτάθλημα που χρόνια διεκδικούσαν αλλά αποτελούσε άπιαστο όνειρο. Σαν λέαινες τα κορίτσια του μεγάλου συλλόγου των Βορείων προαστίων της Αθήνας σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος στο πρώτο πεντάλεπτο παίρνουν προβάδισμα αλλά οι φιλοξενούμενες ανεβάζουν την απόδοσή τους απαντούν και στο ημίχρονο προηγούνται με διαφορά τριών γκολ (11-14). Η εικόνα του αγώνα δεν φαίνεται να αλλάζει στο τρίτο δεκάλεπτο με τις Αρτινές να βρίσκονται μπροστά με 21-17 αλλά στα μέσα του τελευταίου οι μπλε αντεπιτίθενται και δύο λεπτά πριν την κόρνα λήξης του αγώνα προηγούνται μέσασε ντελίριο ενθουσιασμού από τους φιλάθλους τους. Η νίκη είναι δική τους και αυτή γίνεται πραγματικότητα με το τελικό 26-24 και τους πανηγυρισμούς δικαιωματικά να περισσεύουν. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Παντελής Χατζηιωάνου είναι παρών και μαζί με τον Δήμαρχο  Ηρακλή Γκότση απονέμουν στις κοπέλες του ΟΦΝΙ μέσα σε όμορφο κλίμα το βαρύτιμο κύπελλο.                                                                  

Το ρόστερ του πρωταθλητή ΟΦΝΙ

Τσάκαλου Λαμπρινή, Παπά Μαγδανηνή, Μπράουερ Μπάρμπαρα Χρονοπούλου Χρυσούλα, Σλιάκοβα Γούλια, Μασμανίδου Αριάνδη Κεπεσίδου Μαγδαληνή  , Κοντοστεργίου Μενελία, Μαυρογεώργη Νικολέτα Κωστοπούλου Αθηνά, Μαυρογεώρη Ζαφειρία, Μανδά Ειρήνη-Νεκταρία Ευκαρπίδου Κατερίνα    , Κοτσαμπουϊκίδου Ζαχάρω, Καλασνίκοβα Ελενα Γκουζούλη Αγγελική, Διακογιάννη Ευγενία, Αργυροπούλου Παναγιώτα Λαφάρα Φωτεινή, Χοτοκουρίδου Κασσάνδρα-Βιολέτα, Χρυσή Μαρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ