Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πραγματοποιήθηκαν οι 34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου για τα σχολεία της Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 οι 34οι Αθλητικοί Σχολικοί Αγώνες Δρόμου για όλα τα σχολεία της Ν. Ιωνίας.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής το Δημοτικό Στάδιο της Ν. Ιωνίας κατακλύσθηκε από τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου. Τα «αγουροξυπνημένα» παιδιά προσήλθαν για να αγωνισθούν «τον αγώνα τον τίμιο».

Η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, αποτελούμενη από: την Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας, τον Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Δήμου, τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων όλων των Σχολείων της Ν. Ιωνίας ( ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.- Νηπιακών Σταθμών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων), είχε προετοιμαστεί και έφερε σε πέρας τους αγώνες μέσα στα χρονικά όρια.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η παρέλαση όλων των σχολικών τμημάτων. Η φιλαρμονική του Δήμου ηγήθηκε της παρέλασης δίνοντας ρυθμό.

Ακολούθησαν η ελληνική σημαία (την οποία κρατούσαν παιδιά των σχολείων), ένα μεγάλο πανό με αναφορές στην αφιέρωση των αγώνων και στη συνέχεια όλα τα τμήματα των σχολικών μονάδων, που παρατάχθηκαν με τάξη μέσα στο χώρο του γηπέδου.

Ακολούθησε η Έπαρση Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος.

Πριν από την έναρξη των αγώνων, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κα. Ναϊσίδου, απηύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους λοιπούς συνοδούς των παιδιών. Αναφερόμενη στο μήνυμα των αγώνων έδωσε έμφαση στα θετικά αποτελέσματα από την ενασχόληση με την άθληση.

Το αγωνιστικό μέρος

Το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης είχε ως πρώτη εκκίνηση τα 60 μ. για τα παιδιά των ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. και των νηπιαγωγείων του Δήμου. Τα «μικρούλα» πήραν το βάφτισμα των αγώνων και το μεγάλο και εγκάρδιο χειροκρότημα των φιλάθλων.

Ακολούθησαν τα επόμενα αγωνίσματα δρόμων. Οι αποστάσεις ήταν επιλεγμένες από την Οργανωτική Επιτροπή και προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών.

Στο τέλος των αγώνων, των παιδιών πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες δρόμου 400 μ. για τις μαμάδες και τους μπαμπάδες, καθώς και οι σκυταλοδρομίες 4Χ400 μ. πάλι μεταξύ γονέων. Οι αγώνες των γονέων στη φετινή εκδήλωση είχαν μεγάλη συμμετοχή και εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι γονείς έδωσαν τον δικό τους αγώνα, αλλά και το παράδειγμα προς τα παιδιά τους, που για λίγο έγιναν κριτές και θεατές τού αγώνα των γονέων τους.

Τα τρία πρώτα παιδιά της κάθε σειράς κάθε αγωνίσματος τιμήθηκαν ιδιαίτερα με μετάλλια και στεφάνια ελιάς. Ίδια τιμητικά έλαβαν και όλοι οι διακριθέντες γονείς.

Μετά το πέρας το βραβεύσεων, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ειδικού επάθλου για «Τον αθλητή που δεν νίκησε». Η κλήρωση ανέδειξε την τυχερή, που ήταν η μαθήτρια της πρώτης τάξης του 19ου Δημοτικού Σχολείου, Μαρίλια Κωνσταντινίδου, η οποία πανευτυχής παρέλαβε το βαρύτιμο κύπελλό της, που το συνόδευσαν οι ευχές όλων για πρόοδο στη ζωή της σε ό,τι επιχειρήσει.

Τους αγώνες υποστήριξαν για θέματα ιατρικής φροντίδας και ασφάλειας ο ιατρός κ. Παναγάκος Αντώνης και ο νοσηλευτής κ. Παγκράτης Ιωάννης, από το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα», οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους που παρευρίσκονται στους αγώνες δρόμου που διεξάγονται στον Δήμο.

Ποιοι έδωσαν το παρών

Παρευρέθηκαν στους αγώνες:

Ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας, κ. Μανούρης Παναγιώτης, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, κα. Ναϊσίδου Σοφία, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Ν. Ιωνία», κ. Χριστοδούλου Βασίλης, ο αντιδήμαρχος Κοινων. Πολιτικής κ. Λαζαρίδης Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Κυκλικής Οικονομίας κ. Τσομπάνογλου Φώτης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Χατζηκωνσταντίνου Σάββας, ο αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ. Σκευοφύλακας Σωτήρης, ο δημοτικός σύμβουλος: κ. Καρβουνιάρης Τάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπηλιοτόπουλος Βασίλης (από τη Δημοτική Παράταξη «Δύναμη Προοπτικής»), ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. κ. Βασιλείου Ευάγγελος, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων κ. Ζαχουδάνη Μαρία, ο πρόεδρος του Γ.Σ. «ΙΚΑΡΟΣ» Ν. Ιωνίας κ. Σαλμάς Χάρης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας κ. Αργυρόπουλος Νόντας, ο εντεταλμένος σύμβουλος της Φιλοζωικής κ. Αργυρόπουλος Νικόλαος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ