Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πρωταθλήματα ΕΠΣ Αθηνών: Είχε κέφια η κληρωτίδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αθηνών πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης.

Στην κλήρωσε παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος. κ. Αγγελος Νικόπουλος, τα μέλη της επιτροπής κ.κ. Γιάννης Ρούσσος και Μάκης Λιβιτσάνος, ο υπεύθυνος του αγωνιστικού, κ. Τάσος Κουνδουρόπουλος και ο υπεύθυνος των ηλεκτρονικών κληρώσεων της Ένωσης, κ. Τάσος Ράντος.

Δύο όμιλοι από του χρόνου

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έδωσε τις καθιερωμένες ευχές, είπε πως είναι η τελευταία σεζόν που το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους, και από την επόμενη σεζόν θα γίνεται σε δύο ομίλους των 16 ομάδων ο καθένας. Όπως είπε όμως, αν παραμείνει το υπάρχον σύστημα ανόδου στην Γ΄ Εθνική, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας θα ξεκινάει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Έκανε επίσης αναφορά στη συμμετοχή σε ιδιωτικά τουρνουά, αλλά και στην έλλειψη διαιτητών, προτρέποντας τις ομάδες να στείλουν ανθρώπους τους στη διαιτησία.

Στη συνέχεια ο Αγγελος Νικόπουλος ανέλυσε τον τρόπο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά στην άνοδο: Οι 3 ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, και οι δύο πρώτοι θα πάρουν το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων.

Σε ότι έχει να κάνει με τον υποβιβασμό: Υποβιβάζονται αυτόματα συνολικά 5 ομάδες. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 11η θέση υποβιβάζονται, ενώ οι τρεις ομάδες που θα τερματίσουν στην 10η θέση θα παίξουν μπαράζ για να υποβιβαστούν άλλες δύο. Επειδή όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν ομάδες της ΕΠΣΑ από την Γ’ Εθνική, ή (και) να μην ανέβει κάποιος ή κάποιοι από τους πρωταθλητές, θα γίνουν προληπτικά μπαράζ και μεταξύ των 9ων κάθε ομίλου έτσι ώστε να υπάρχει έτοιμη η σειρά των ομάδων αν υπάρξει αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό θα γίνει γιατί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα τελειώσει πολύ αργότερα από αυτό της Α’ ΕΠΣΑ.

Γιατί είχε κέφια η κληρωτίδα

Αίσθηση δημιουργήθηκε σε αρκετές ομάδες που διεκδικούν την άνοδο η παρουσία του πανίσχυρου Μικρασιατικού στον πρώτο όμιλο, κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα την προσπάθεια τους. Αντίθετα, πολύ ισορροπημένος δείχνει ο δεύτερος όμιλος, ενώ στον τρίτο όμιλο Ηλυσιακός και Χολαργός δείχνουν να έχουν το προβάδισμα.

Γειτονικές μονομάχίες θα έχουμε στον πρώτο όμιλο (Χαραυγιακός- Διάνα Ηλιούπολης και Μικρασιατικός- ΓΣ Καισαριανής), στον δεύτερο (Ανθούπολη- Αμιλλα) και στον τρίτο (Βύρωνας- Αθηναϊκός). Στον τρίτο όμιλο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αδερφική μονομαχία Ηλυσιακός- Μελίσσια (Ανδρέας Μαντζούνης- Αλέξης Μαντζούνης).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ