Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πρωταθλητής στην Α2 ο ΔΙΚΕΑΣ που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τον καλύτερο τρόπο  συνέχισε την παρουσία της στο πρωτάθλημα η ανδρική ομάδα του ΔΙΚΕΑΣ Ν. Ιωνίας, που έκανε το μεγάλο βήμα πετυχαίνοντας, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, την άνοδό του στην μεγάλη κατηγορία της Ελληνικής χειροσφαίρισης.

Το γεγονός ότι ο σύλλογος από την αρχή ασχολήθηκε με τις υποδομές φτάνοντας στα ψηλά πατώματα με τα δικά του παιδιά τονίζει το μέγεθος της προσπάθειας των ανθρώπων της ομάδας. Οι Ιωνιώτες έφτασαςν πέρσι μία ανάσα από την άνοδο, αλλά όσα συνέβησαν σε ένα παιχνίδι ακύρωσαν την προσπάθεια. Φέτος, με κυριότερους αντιπάλους τον άλλοτε ‘’αυτοκράτορα’’ Ιωνικό Ν.Φ.  τον Πήγασο Αιγίου και τον Πανελλήνιο,  οι Ιωνιώτες κατάφεραν να αναδειχθούν πρωταθλητές ανεβαίνοντας στην κορυφή δίνοντας και στους άνδρες το στίγμα της παρουσίας των Βορείων προαστίων που την επόμενη σεζόν θα δίνουν το παρών μαζί με την ΑΕΚ και τον Δούκα στην Α1 κατηγορία. Η δουλειά που γίνεται στην ομάδα του Δικέφαλου Αστέρα είναι σημαντική, καθώς εδώ και χρόνια οι αθλητές του  συμμετάσχουν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα κάθε ηλικιακής κατηγορίας κατακτώντας πρώτες θέσεις. Οι μπόμπιρες μεγάλωσαν  έγιναν άνδρες και τέσσερις από αυτούς βρέθηκαν μαζί μας μιλώντας για την αδιαμφισβήτητη επιτυχία τους.                       

Η ανατομία των πρωταθλητών

 

Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας στα Πευκάκια συναντήσαμε με πρωτοβουλία του αρχιπροπονητή Μπάμπη Προδρομίδη  τον Δημήτρη Γιαννόπουλο, τον Δημήτρη Ζαχάρη, τον Σωτήρη Γκουλέ, και τον Αλέξανδρο Κουρέτα που βρίσκονται στην ομάδα από την ίδρυσή της σαν μέλη των Ακαδημιών και μας μίλησαν για την πορεία της, την φετινή παρουσία τους σε αυτή,  αλλά και την ευόδωση των προσπαθειών τους.

Πρώτος έκθεσε τις απόψεις του ο 23χρονος ολ αράουντ Δημήτρης Γιαννόπουλος που υπογράμμισε: ‘’ Με βάση τις συνθήκες των αγώνων ερχόμουν από τον πάγκο και βοηθούσα παίζοντας σε όποια θέση με έβαζε ο προπονητής. Στο προηγούμενο πρωτάθλημα φθάσαμε μία τρίχα από την άνοδο και το γεγονός ότι δεν τα καταφέραμε μας έδωσε επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουμε και φέτος να φτάσουμε άξια στην κορυφή. Δεν είχαμε καλή αρχή στα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος  αλλά δεν αργήσαμε να βρούμε τον ρυθμό μας και να προχωρήσουμε πετυχαίνοντας σημαντικές  νίκες που ανέβασαν το ηθικό με συνέπεια να φτάσουμε στον στόχο μας. Προσωπικά δεν είχα προβλήματα τραυματισμών, αλλά μας βοήθησε και το γεγονός ότι οι περισσότεροι στην ομάδα βρισκόμαστε χρόνια μαζί και λειτουργήσαμε ομαδικά’’.

Στη συνέχεια ο 22χρονος αριστερός ίντερ Δημήτρης Ζαχάρης τόνισε: ‘’Υπήρξαν δυσκολίες ιδίως στο ξεκίνημα αλλά βελτιωθήκαμε και αποδείξαμε πως δίκαια φτάσαμε στην κορυφή. Είμαστε δέκα και χρειάστηκε ο καθένας από εμάς να αποδείξει στον εαυτό του ότι μπορούσε όπως και έγινε μέσα από ομαδική δουλειά για να φτάσουμε στο απόλυτο απόδοσης και να τα καταφέρουμε. Προσωπικά έμεινα υγιής και νομίζω πως αυτό είναι βασικό για κάθε αθλητή. Τώρα τα πράγματα στην μεγάλη κατηγορία είναι σίγουρα πιο δύσκολα και για εμάς είναι μία πρόκληση, καθώς στο στόχο της παραμονής θα βρούμε μπροστά μας μεγάλες ομάδες και μόνο με την κατάλληλη προετοιμασία θα σταθούμε στα ίσια μπροστά τους. Σίγουρα θα παίξει ρόλο η προετοιμασία και πόσο έτοιμοι θα είμαστε όταν θα βρεθούμε κόντρα σε κάθε αντίπαλο’’.

Ο 24χρονος Σωτήρης Γκουλέ μας είπε: ‘’πέρσι ήμουν μόνο στο ξεκίνημα στην ομάδα και φέτος επέστρεψα και για μένα δίκαια φτάσαμε στο πρωτάθλημα και την άνοδο, καθώς δείξαμε την δύναμη μας σαν σύνολο. Η κατηγορία δεν ήταν εύκολη, καθώς ακόμα και η έβδομη ομάδα στεκότανε στα ίσια κόντρα στους πρωτοπόρους, αλλά για εμάς η σημαντική νίκη επί του Ιωνικού Ν.Φ. στην έδρα του με οχτώ γκολ διαφορά που μας έδωσε φτερά στα πόδια καθώς δείξαμε έτοιμοι να τα καταφέρουμε. Προσωπικά είχα ένα τραυματισμό (διάστρεμμα) αλλά ευτυχώς ήταν στο διάστημα του κενού των γιορτών και των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας και μετά επέστρεψα υγιής. Η επόμενη σεζόν στην Α1 θα είναι σίγουρα δυσκολότερη και χρειάζεται ατομική και ομαδική δουλειά για να ανταποκριθούμε. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω για όλα τον προπονητή μας Θοδωρή Γκίνη που βοήθησε αφάνταστα για να φτάσουμε στον στόχο μας’’.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο 21χρονος δεξιός ίντερ Αλέξανδρος  Κουρέτας που ανέφερε: ‘’Φέτος έγινε πολύ δουλειά, καθώς ήταν δύσκολη σαιζόν αλλά φτάσαμε εκεί που θέλαμε. Προσωπικά απουσίασα από μία μόλις αναμέτρηση μετά το Πάσχα κόντρα στον Πήγασο Αιγίου, αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό. Η καινούργια σεζόν πιστεύω θα μας βρει έτοιμους, αλλά θα έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή κόντρα σε κορυφαίες ομάδες, όπως η ΑΕΚ, ο Διομήδης Αργους και ο ΠΑΟΚ, χωρίς να υποτιμώ τις υπόλοιπες που με κάποιες από αυτές θα ανταγωνιστούμε για τη σωτηρία’’. Από κοινού και οι τέσσερις αθλητές στο τέλος φρόντισαν να μας θυμίσουν πως ‘’πετύχαμε μόνοι μας χωρίς να έχουμε βοήθεια από εξωτερικούς παράγοντες και είμαστε μαζί από τα τμήματα Ακαδημιών που εκεί καλλιεργούνται σχέσεις και διαμορφώνονται χαρακτήρες όσο ν αφορά την αγωνιστική συμπεριφορά μέσα στα γήπεδα’’.

Από την πλευρά μας θα χαρούμε να δούμε ομάδες της χώρας μας με ιστορία και αθλητές με προσφορά να έρχονται στην Νέα Ιωνία για να αντιμετωπίσουν τον Δικέφαλο Αστέρα μόνο που δεν ξέρουμε πόσες ώρες πιο μπροστά χρειάζεται να πάμε στο μικρό γήπεδο στα Πευκάκια για μπούμε καλύπτοντας ειδησεογραφικά παιχνίδια όπως αυτό με την ΑΕΚ, όπου όλοι συμφώνησαν πως μάλλον θα χρειαστεί κάποιοι θεατές να κρέμονται από την οροφή σαν τα σταφύλια για να το παρακολουθήσουν.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ