Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Στον τελικό του Κυπέλου Ερασιτεχνών ο Πανερυθραϊκός

Δημοσιεύθηκε

στις


Την καλύτερη δυνατή πορεία πραγματοποιεί την φετινή αγωνιστική σαιζόν ο Πανερυθραϊκός που πετυχαίνοντας νέα νίκη με σκορ 2-1 (στην παράταση) επιβλήθηκε στο γήπεδο του Κιάτου του Ναυπακτιακού Αστέρα και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που θα γίνει το Σάββατο 3 Μαϊου. Στην αναμέτρηση που έγινε οι Ερυθραιώτες προηγήθηκαν στο 23΄ όταν ο Αδραχτάς μετά την σέντρα του Παπάζογλου υπολόγισε σωστά την μπάλα και με αριστερό βολέ την έστειλε στα δίχτυα των αντιπάλων (1-0). Με το προβάδισμα στο σκορ η ομάδα των Βορείων προαστίων της Αθήνας έχασε ευκαιρίες να βάλει και άλλο γκολ που θα της έδινε άνεση με συνέπεια να το πληρώσει. Στο δεύτερο μέρος και πιο ειδικά στο 63΄ οι ποδοσφαιριστές του Ναυπακτιακού ισοφάρισαν με αναπάντεχο τρόπο όταν στο φάουλ που εκτέλεσε ο Μικελάτος ο Χατζής θέλησε με κεφαλιά να την απομακρύνει από την εστία αλλά του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καταλήγοντας στα δίχτυα. Τα παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1 και ο νικητής θα έβγαινε στην παράταση η στην διαδικασία των πέναλντυ. Στο όγδοο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου του πρόσθετου χρόνου οι κόκκινοι κατάφεραν να πετύχουν κι άλλο γκολ πάλι με σκόρερ τον Αδραχτά που έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.                                 

Η αναγνώριση έρχεται από την συνέχεια                               

Να σημειώσουμε ότι ήταν το 37ο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα για τους Ερυθραιώτες που αναγνωρίζονται από τους φίλους του Αθηναϊκού ποδοσφαίρου σαν ομάδα με όλη την σημασία της λέξης. Ο πρόεδρος Τόνυ Αχαρονιάν με τους συνεργάτες του έχει διαλέξει εδώ και τρία χρόνια σαν προπονητή τον Αντώνη Τσιμπάκη που με δηλώσεις του μετά τον αγώνα υπογράμμισε: ‘’Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη για τον σύλλογο και θέλω να υπογραμμίσω πως διανύουμε μία εξαιρετική χρονιά και αξίζουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές την τεχνική ηγεσία και τον Πρόεδρο. Που βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας. Οσον αφορά τον αγώνα με τον Ναυπακτιακό Αστέρα είμαι σίγουρα ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά και την παρουσία της ομάδας στο γήπεδο. Ημασταν  διαβασμένοι στο τακτικό κομμάτι και αν κάναμε γκολ κάποια από τι πολλές ευκαιρίες που είχαμε θα παίρναμε διαφορά στο πρώτο μέρος. Ισοφαριστήκαμε από μία άτυχη στιγμή και επηρεαστήκαμε στη συνέχεια της συνάντησης. Στην παράταση μπήκαμε πιο καλά και δίκαια πήραμε την πρόκριση αφού δείξαμε πως είχαμε περισσότερες ανάσες από τους αντιπάλους μας. Συγχαρητήρια στον Ναυπακτιακό Αστέρα που είναι καλή ομάδα με μεγάλη ιστορία και κόσμο που την υποστήριξε με θέρμη σε αυτή την αναμέτρηση’’.
Στην ερώτηση αν θέλει να ξεχωρίσει κάποια επιτυχία της ομάδας του φέτος που έχει πάρει νταμπλ στην Αθήνα ο τεχνικός τόνισε: ‘’Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποια αφού όλες είναι σημαντικές επιτυχίες. Είναι θετικό ότι γράφουμε ιστορία και αποτελεί διαφήμιση για την Αθήνα ότι φτάσαμε στον τελικό’’. Μοναδικό μελανό σημάδι από το παιχνίδι ήταν ο τραυματισμός του 21άχρονου δεξιού οπισθοφύλακα Πέτρου Τριανταφύλλου που στο 70΄ της αναμέτρησης υπέστη κάταγμα στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου ενάμιση μήνα. Πλήγμα για την ομάδα των Βορείων προαστίων της Αθήνας για τον νεαρό που είναι προϊόν της δουλειάς των Ακαδημιών της ομάδας που λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.                                

Η τέταρτη Αθηναϊκή ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών                       

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ερυθραιώτες είναι η τέταρτη Αθηναϊκή ομάδα που φτάνει στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Οι προηγούμενες τρεις ήταν το 1976 ο ΠΑΟ Ρουφ (φιναλίστ) οι ερασιτέχνες του ΠΑΟ το 1994 και 1995 αλλά και ο Α.Ο. Χαϊδαρίου το 2004 που κατέκτησαν το τρόπαιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ