Αθλητισμός
«Τρέχουμε για τον αυτισμό»: Στις 3 Απριλίου ο 6ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Α.Π.) και τον Κ.Ο. Χολαργού, με τη στήριξη τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων, διοργανώνουν τον 6ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» την Κυριακή 3 Απριλίου το πρωί, μια ημέρα μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.
Η φετινή διοργάνωση στους δρόμους του Δήμου Παπάγου – Χολαργού είναι αφιερωμένη στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ανάγκες των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού καθώς και τη συμβολή στην αποδοχή και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Το βασικό γεγονός της διοργάνωσης θα αποτελέσουν οι αγώνες δρόμου αποστάσεων 5 και 10χλμ που θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου 2022, με εκκίνηση στις 10:15 από το Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λεωφ. Περικλέους) και σε ασφαλή διαδρομή που θα διαμορφωθεί εντός του προαστίου.
Η έναρξη της διοργάνωσης θα δοθεί νωρίτερα (10:00) με την παιδική διαδρομή 1χλμ run/walk όπου θα συμμετάσχουν και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Οι αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση/κατάταξη, αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα, νερό και σνακ.
Τρέχουμε για τον Αυτισμό
Στη διάρκεια της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από έμπειρους και ειδικευμένους επαγγελματίες αναφορικά με το φάσμα του αυτισμού καθώς και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στο κλείσιμο της διοργάνωσης θα καλεστούν όλοι οι παρευρισκόμενοι να αφήσουν το στίγμα τους, σαν ένδειξη συμπαράστασης, την παλάμη τους, σε ένα μεγάλο μουσαμά με τα χρώματα του αυτισμού.
Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Υγειονομικά πρωτόκολλα
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, των αγώνων και των δράσεων θα τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα, όπως αυτά ορίζονται από την πολιτική προστασία, λόγω την πανδημίας του COVID-19.
Σημειώνεται πως ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με την ισχύουσα κατά τον χρόνο διεξαγωγής του αγώνα νομοθεσία και τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, πάντοτε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της υγείας των συμμετεχόντων καθώς και τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19. Οι εγγεγραμμένοι δρομείς θα ενημερωθούν πλήρως και εγκαίρως για τους κανόνες διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν τροποποίηση των όρων συμμετοχής καθώς και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα πρέπει να ακολουθήσουν στο διάστημα πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Η προκήρυξη του αγώνα θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, οπότε και θα ξεκινήσουν οι εγγραφές.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός4 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων4 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Αγίας Βαρβάρας7 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Ανακοινώσεις5 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024