Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Επιτυχία για την κωμωδία “Απόψε έχουμε επέτειο” στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης – Τρεις ακόμα παραστάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η (πρωτόπαιχτη) κωμωδία “Απόψε έχουμε Επέτειο”, σε συγγραφή – σκηνοθεσία Σάββα Παρίτση, βασισμένη σε τρία μονόπρακτα του μεγάλου Ρώσου Συγγραφέα Άντον Τσέχωφ.

Κοινό αίτημα των θεατών ήταν να ξαναπαιχτεί η παράσταση, προκειμένου να ειδοποιήσουν γνωστούς και φίλους τους να την παρακολουθήσουν.

Έτσι, λοιπόν, το θεατρόφιλο κοινό των Βορείων Προαστίων, και όχι μόνο, πληροφορείται ότι το έργο “Απόψε έχουμε Επέτειο” θα δώσει τρεις ακόμα παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης: την Πέμπτη 9/5//2024, το Σάββατο 11/5/2024 καθώς και την Πέμπτη 16/5/2024.

Ώρα έναρξης 8 μ.μ. και για τις τρεις παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Όταν πέθανε ο Άντον Τσέχωφ το 1904, σε ηλικία 44 χρόνων, το κίνημα της γυναικείας χειραφέτησης δεν είχε πάρει ακόμα σάρκα και οστά.

Την εποχή εκείνη η γυναίκα δεν είχε δικαίωμα να σπουδάσει, να διαλέξει τον άντρα που θα παντρευόταν και γενικά δεν είχε κανένα δικαίωμα.

Ο μεγάλος όμως Ρώσος συγγραφέας, γιατρός στο επάγγελμα, είχε σκιαγραφήσει και περιγράψει ήδη το πρότυπο της γυναίκας που διεκδικεί, αγωνίζεται και θέλει να ανοίξει τα φτερά της προς άλλες κατευθύνσεις.

Σε αυτά τα τρία μονόπρακτα με τον γενικό τίτλο “Απόψε έχουμε Επέτειο”, εμφανίζονται δέκα γυναίκες η κάθε μία με τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα και τρεις ιδιόρρυθμοι άντρες.

Πάθη, έρωτες, συγκρούσεις, παρεξηγήσεις και κωμικές καταστάσεις εναλλάσσονται σε μια βραδιά πλημμυρισμένη από μουσική και χορό.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ