Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Παρέμβαση στη Βουλή για διόδια

Δημοσιεύθηκε

στις


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις της τιμής των διοδίων. Τις αντιρρήσεις τους  εξέφρασαν οι Δήμαρχοι, Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης, Διονύσου Ιωάννης Καλαφατέλης, Ωρωπού Ιωάννης Οικονομάκος, Χαλκίδος Αθανάσιος Ζεμπίλης και Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων».
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης εξήγησε στον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τους βουλευτές που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει η κατασκευή των νέων σταθμών διοδίων.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα και κάλεσε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την κατασκευή νέων διοδίων για να λάβει ως απάντηση από τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι «αυτά είναι θέματα γνωστά από το 2007 και την ψήφιση της αρχικής σύμβασης».
Αντίστοιχη θέση διατύπωσε και ο Δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης. Αντίθετος με οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των διοδίων δήλωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος ζητώντας δίκαιη κατανομή των βαρών.

«Ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κύριε υπουργέ από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση των διοδίων» ανέφερε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, ζητώντας από τον κ. Χρυσοχοΐδη να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Διαβάστε για το συνασπισμό δήμων της βόρειας Αθήνας:

Όχι σε επιπλέον επιβάρυνση για τα διόδια

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ