Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κύπρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, συναντήθηκε με Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κύπρου.

Ο κ. Κ. Τασούλας, αφού καλωσόρισε τα μέλη της Αντιπροσωπείας, τόνισε ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο, που έγινε κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου.

«Αποτίουμε φόρο τιμής», υπογράμμισε, «στους γενναίους, νεκρούς, αγνοούμενους και ζώντες Ελλαδίτες και Κυπρίους πολεμιστές που, σε τραγικά αντίξοες συνθήκες, υπερασπίσθηκαν την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα, αλλά και την συνταγματική νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι «υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και της Προσωπικής του Απεσταλμένης, κυρίας Holguin, για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, πάντοτε εντός του πλαισίου των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ)».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Κύπρου, κ. Μιχάλης Τζιώρτας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την αμέριστη υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Βουλής των Ελλήνων προς τον Κυπριακό λαό, επεσήμανε ότι είναι χρέος όλων η συμπαράσταση στις οικογένειες των αγνοουμένων και η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Την Επιτροπή αποτελούσαν επίσης οι κ. κ. Λευτέρης Αντωνίου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων και Λευκωσίας, Θεοφάνης Ματθαίου,  μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και Ανδρούλα Γρηγορίου, γραμματέας της Επιτροπής.

Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Σταύρος Αυγουστίδης και ο κ. Νεόφυτος Κωνσταντίνου, αναπληρωτής Αρχηγός Διπλωματικής Αποστολής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ