Βουλή
Όλα στο “κόκκινο”: Ο πόλεμος στη Βουλή “δείχνει την πόλωση της προεκλογικής περιόδου
“Μετωπική”, είναι η σύγκρουση κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ για την πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων και η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε και το πώς θα κινηθούν τα πολιτικά κόμματα και το πεδίο της αντιπαράθεσης στο δρόμο προς τις κάλπες.
Η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε “κόκκινο”, καθώς και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αντιμετωπίζουν τον πόλεμο στην Ολομέλεια ως μια ευκαιρία για να επιβάλλουν τη δική τους πολιτική ατζέντα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέστησε σαφές από την πρώτη στιγμή ότι στόχος του είναι να αναδειχτεί το έργο της κυβέρνησης προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της τετραετίας της Ν.Δ. με τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
“Γαλάζιοι” βουλευτές και στελέχη επισημαίνουν ότι η σύγκριση σε θέματα διαφάνειας είναι καταλυτικής και υπογραμμίζουν ότι η συζήτηση που έγινε στη Βουλή εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του ότι όλοι αντιλήφθηκαν τα όσα αποκάλυψε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για τις ροές χρημάτων με μαύρες σακούλες προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπογράμμιζαν δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε αυτή τη σύγκρουση, γιατί δεν έχει προτάσεις για τη χώρα και σημείωναν ότι το μόνο που θέλει να πετύχει είναι να δημιουργήσει τοξικό κλίμα ενόψει των εκλογών.
Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμιζαν ότι η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια ανέδειξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρωταγωνιστής του μεγάλου σκανδάλου των παρακολουθήσεων και σημείωναν ότι αναγκάστηκε να λογοδοτήσει για τη δράση του. Έκαναν επίσης λόγο για δημοκρατική εκτροπή από πλευράς του πρωθυπουργού και εξηγούσαν ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι κινδυνεύουν τα ατομικά τους δικαιώματα.
Με βάση αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι η χώρα οδηγείται σε μια εξαιρετικά βαριά προεκλογική περίοδο που θα κυριαρχούν τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία, γεγονός που κάνει πολλούς να εκφράζουν φόβους για συνθήκες πολιτικής αστάθειας.
Δεν είναι μάλιστα λίγοι αυτοί που μιλούν ακόμη και για ακυβερνησία, με δεδομένου ότι λόγω του “τοξικού” κλίματος που έχει διαμορφωθεί δύσκολα μπορούν να υπάρξουν συμμαχίες καθώς έχουν κοπεί οι “γέφυρες” επικοινωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.