Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βουλή για το νοσοκομείο της Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Να λειτουργήσουν άμεσα οι θάλαμοι

θεραπείας στους “Αγίους Αναργύρους”

Tη μη λειτουργία των θαλάμων θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο στο ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» θίγει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Το κείμενο της ερώτησης του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: “Το Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» διαθέτει 4 ειδικά κατασκευασμένους μονόκλινους θαλάμους ραδιενεργού ιωδίου πλήρως εξοπλισμένους και αδειοδοτημένους από τον Δεκέμβριο 2010.  Η θεραπεία του ραδιενεργού ιωδίου κρίνεται επιβεβλημένη για την αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς που παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Επί του παρόντος, οι κλίνες ιωδίου που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι πολύ λίγες και εντοπίζονται σε 11 στην Αθήνα, 2 στην Κρήτη και 3 στην Θεσσαλονίκη οπότε η λειτουργία των θαλάμων του νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι» θα εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό ασθενών.
 Ωστόσο, ενώ οι ανάγκες θεραπείας των ασθενών είναι επιτακτικές, δεν λειτουργούν οι θάλαμοι θεραπείας εδώ και 2 χρόνια, λόγω της μη τοποθέτησης νοσηλευτικού προσωπικού, με συνέπεια τη μακρά αναμονή των ασθενών από 7 έως 12 μήνες, επιβαρύνοντας δραματικά την υγεία τους. Παράλληλα, πρέπει να επισημανθεί ότι διαφεύγουν μεγάλα οικονομικά έσοδα για το ίδιο το νοσοκομείο, εκτιμούμενα σε 350.000 ευρώ ανά εξάμηνο, βάσει των κλειστών νοσηλίων”.
Κατόπιν των ανωτέρω o κ. Βαρβιτσιώτης ρωτάει τον Υπουργό ποιες θα είναι οι ενέργειές του ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα και να λειτουργήσουν άμεσα οι θάλαμοι θεραπείας με ραδιενεργό ιώδιο στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ