Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ερώτηση στη Βουλή του Κυριάκου Μητσοτάκη που σημειώνει το πρόβλημα στο Άλσος Βεΐκου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Να δοθεί λύση με τις δημοτικές

εγκατάστασεις σε αναδασωτέες εκτάσεις”

Την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με κοινωφελείς δημοτικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός αναδασωτέων περιοχών, ζητάει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών ρωτά το ΥΠΕΚΑ πότε προβλέπεται να  εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση με τις προδιαγραφές σύνταξης μελετών διαχείρισης πάρκων, όπως το Άλσους Βεΐκου, καθώς και αν προτίθεται να προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες προκειμένου να λυθεί ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κι άλλοι Δήμοι του λεκανοπεδίου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι με ερώτησή του και παλαιότερα είχε επισημάνει στο ΥΠΕΚΑ την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση όσον αφορά τη νομιμότητα υφιστάμενων εγκαταστάσεων άθλησης και αναψυχής του Δήμου Γαλατσίου. Οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέες επειδή βρίσκονται σε αναδασωτέα έκταση, χρησιμοποιούνται όμως από τους πολίτες και το Δήμο εξυπηρετώντας εδώ και χρόνια υπαρκτές ανάγκες της περιοχής.

«Οκτώ μήνες μετά την δέσμευση του Υπουργείου ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης για την επίλυση του ζητήματος, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος. Οι ενέργειες που έχουν γίνει μέσω της δικαστικής οδού έχουν προσωρινά αποτρέψει την απομάκρυνσή των εγκαταστάσεων, είναι όμως πλέον απαραίτητο να δοθεί οριστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, στην Ερώτησή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ