Connect with us

Αγίας Παρασκευής

Η Αγία Παρασκευή εντάσσεται στο Δίκτυο MedCities – Ενίσχυση εξωστρέφειας

Published

on

  • Γιάννης Μυλωνάκης: «Εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή συνεργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ενίσχυσης της δυναμικής του Δήμου σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο»

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής κάνει ένα δυναμικό βήμα προς την ενίσχυση της διεθνούς του παρουσίας και της εξωστρέφειας, με την ένταξη του στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων της Μεσογείου «MedCities», ένα δίκτυο που ιδρύθηκε το 1991 στη Βαρκελώνη και αριθμεί πλέον 67 τοπικές αρχές από όλες τις ακτές της Μεσογείου.

Μεταξύ των μελών του Δικτύου συγκαταλέγονται πόλεις με μακρά ιστορία και σημαντική ευρωπαϊκή επιρροή, όπως η Ρώμη, η Βαρκελώνη, η Γένοβα, η Μασσαλία, το Μονπελιέ και η Βαλένθια.

Η συμμετοχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο MedCities εντάσσεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, της κυκλικής οικονομίας, της βιώσιμης κινητικότητας και της αειφόρου ενέργειας.

Το MedCities στοχεύει στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ των πόλεων της Μεσογείου, ενδυναμώνοντας το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενεργοποιώντας πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, την περιβαλλοντική ευαισθησία και τη συμμετοχή των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με άλλες πόλεις της Μεσογείου για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και την προώθηση λύσεων που βασίζονται στη βιωσιμότητα, την καινοτομία και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών. Οραματιζόμαστε μια πόλη ανοιχτή, πράσινη και ανθεκτική, και το MedCities μας δίνει τα εργαλεία και τις συνεργασίες για να το πετύχουμε. Η ένταξη της Αγίας Παρασκευής στο MedCities σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ενίσχυσης της δυναμικής του Δήμου σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.»

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο MedCities πατήστε εδώ:

https://medcities.org/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ