Αγίας Παρασκευής
Ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολεία της Αγ. Παρασκευής

Το «πράσινο» φως για την άμεση έναρξη εκτεταμένων και στοχευμένων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο, Γιάννη Μυλωνάκη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.
Η σχετική εργολαβία, ύψους 500.000 ευρώ, εγκρίθηκε επί προηγούμενης διοίκησης και προβλέπει την υλοποίηση παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν σημαντικά στην ασφαλή λειτουργία των σχολικών υποδομών.
Ειδικότερα, στις προβλεπόμενες εργασίες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ανακαινίσεις και ανακατασκευές τουαλετών, εξωτερικοί ελαιοχρωματισμοί, αντικαταστάσεις συνθετικού χλοοτάπητα, εργασίες μόνωσης αλλά και επισκευές σε προαύλιους χώρους.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών, με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα αυτές που είναι και οι πιο επείγουσες, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στο 5o -11ο Δημοτικό Σχολείο ο πρώτος προσεισμικός έλεγχος
Το 5ο -11ο Δημοτικό (Ψαρρών11) θα είναι το πρώτο σχολείο που θα γίνει προσεισμικός έλεγχος, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης που υλοποιείται υπό την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας ΟΑΣΠ, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Θα ακολουθήσουν προσεισμικοί έλεγχοι και στα 62 δημοτικά κτήρια της πόλης, τα οποία είναι καταχωρημένα στη σχετική πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, με προτεραιότητα τις σχολικές υποδομές της πόλης.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής μερίμνησε για την έγκαιρη καταχώρηση όλων των ακινήτων του Δήμου, μεταξύ άλλων και των σχολείων στα οποία χρειάζεται να γίνει προσεισμικός έλεγχος, στην πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, προκειμένου να ξεκινήσει η διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων το συντομότερο δυνατό.
[banner id=”260948″]
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα7 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αθλητισμός3 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων3 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ανακοινώσεις4 μήνες ago
Δείτε το πρωτοσέλιδο και τα θέματα της εφημερίδας ΧΤΥΠΟΣ που κυκλοφορεί, Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2024
-
Αγίας Βαρβάρας6 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ