Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Οι δράσεις του Δήμου Αγίας Παρασκευής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στοχευμένες δράσεις, επίλυση χρόνιων εκκρεμοτήτων αλλά και την υιοθέτηση σύγχρονων πρακτικών, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έθεσε σε ύψιστη προτεραιότητα τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση της πόλης αλλά και των περιουσιών των πολιτών, δόθηκε έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου, καθώς και στην ενίσχυση της συνεργασίας του με όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, σε περίπτωση ανάγκης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής στους 5 πρώτους μήνες θητείας της νέας διοίκησης προχώρησε στις παρακάτω ενέργειες:

  • Διαρκής συνεργασία και συντονισμός προληπτικών ενεργειών με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική κλπ), που απουσίαζε τα τελευταία χρόνια. Επίσης, ο Δήμος πλέον συνεργάζεται με άλλους φορείς, όπως η πυροσβεστική, η αστυνομία, γειτονικοί Δήμοι και οι εθελοντικές οργανώσεις, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αποτελεσματική διαχείριση των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
  • Δημιουργία δικτύων υποστήριξης μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών και φορέων για καλύτερο συντονισμό και ανταπόκριση, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ενδεικτικά αναφέρεται πως η Πολιτική Προστασία του Δήμου έχει συνάψει Μνημόνια Συνεργασίας με γειτονικούς Δήμους για την παραχώρηση χώρων καταφυγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στον τομέα της επιχειρησιακής ετοιμότητας υλοποιούνται τα εξής:

  • Από την 1η Ιουνίου 2024, γίνεται 24ωρη επιτήρηση με drones στον Υμηττό, από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το ΣΕΠΠΒΑΤΥ
  • Πραγματοποιείται 24ωρη περίπολος σε όλο τον Υμηττό από την ΕΜΑΚ
  • Τακτικές περιπολίες της ΔΙΑΣ
  • Εφαρμόζεται το πρόγραμμα Antinero(Ολοκληρωμένο Σχέδιο Προστασίας Δασών) στον Υμηττό, από το Δασαρχείο
  • Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του Πυροφυλακίου στη θέση Τρίστρατο από το ΣΠΑΥ
  • Τοποθετήθηκαν κάμερες στο Λόφο Τσακού από το ΣΠΑΥ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ