Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Παραδοσιακό κρητικό γλέντι στην Αγ. Παρασκευή με άφθονη τσικουδιά και χορό

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Γιορτή της Τσικουδιάς που οργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος, για άλλη μια φορά έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς σύντεκνους αλλά και φίλους της Κρήτης να διασκεδάσουν, καθώς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, πίνοντας τσικουδιά και δοκιμάζοντας παραδοσιακά εδέσματα.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η υπεύθυνη των Καλλιτεχνικών του Συλλόγου, Χρυσή Στιβακτάκη, η οποία σε έμμετρο στίχο, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της τσικουδιάς στη ζωή των Κρητικών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Θεοδωράκη, η οποία καλωσόρισε όλους τους προσκεκλημένους, έκανε μια σύντομη αναφορά στη διαδικασία της απόσταξης καθώς και στην περιγραφή του εθίμου, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της, τους Χορηγούς (μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής) και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.

Κατόπιν κάλεσε στο βήμα για ένα σύντομο χαιρετισμό τον Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος αφού τόνισε τη σημαντική συμβολή του Συλλόγου Κρητών στα δρώμενα του Δήμου, εξήρε τη λεβεντιά και το φιλότιμο των Κρητικών αποκαλύπτοντας δύο δεσμούς που τον συνδέουν με την Κρήτη. Ο πρώτος είναι «συμβολικός» και έχει να κάνει με το επίθετό του (αναφερόμενος χαριτολογώντας στον Αλέξη Ζορμπά) και ο δεύτερος ουσιαστικός όταν αναφέρθηκε στους αείμνηστους προπάππους του οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στις μάχες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης πλάι στους κρητικούς συμπολεμιστές τους, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κρήτες είχαν τις περισσότερες απώλειες στα πεδία της μάχης σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυναν ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος και Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Γιαννακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων Γιώργος Οικονόμου και Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νίκος Ανδρουλάκης, και πρόεδροι Κρητικών Σωματείων.

Το γλέντι ξεκίνησε με το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου σε μια άψογη παρουσίαση των παραδοσιακών χορών της Κρήτης, ενώ τη διασκέδαση της βραδιάς είχε αναλάβει το κρητικό συγκρότημα του Αποστόλη Τσαγκαράκη και Νίκου Πολιτάκη, ενώ τα κρητικά εδέσματα επιμελήθηκαν οι αδελφοί Ρωμανάκη.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ