Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αγίας Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Το αίτημα διακοπής εργασιών στο κολυμβητήριο που υπέβαλλε ο ανάδοχος ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Αγ. Παρασκευής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερωτημάτων που τέθηκαν από τις παρατάξεις αλλά και τη διοικούσα αρχή, 10 στον αριθμό, έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στην πορεία και άλλων σημαντικών έργων υποδομής όπως είναι το Δημαρχείο και η πλατεία Αγ. Ιωάννου, στην κατάσταση που βρίσκεται η ακίνητη περιουσία του Δήμου, στο ζήτημα της δυσοσμίας στην περιοχή Κοντόπευκο, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με την υπηρεσία καθαριότητας.

Πριν την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Κολυμβητήριο

Μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη σχετικά με το έργο του κολυμβητηρίου ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, καθώς όπως ενημέρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο εργολάβος του έργου ζήτησε τη διακοπή των εργασιών, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων και εκκρεμοτήτων, που δεν αντιμετωπίστηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο κ. Μυλωνάκης υπενθύμισε πως για το έργο έχει υπογραφεί σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, ωστόσο έχουν διασφαλιστεί μόνο τα 2 εκ. ευρώ τα οποία έχουν εγκριθεί ως δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. Τα υπόλοιπα 3 εκατ., όπως ανέφερε, είναι στον αέρα καθώς δεν είχαν διασφαλιστεί οι απαιτούμενοι πόροι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Επιπλέον επισήμανε πως δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία προς την Περιφέρεια Αττικής για να πάρει το έργο χρηματοδότηση καθώς δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Ο Δήμαρχος επίσης υπενθύμισε πως για το έργο έχει υπογραφεί σύμβαση συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, ωστόσο έχουν διασφαλιστεί μόνο
τα 2 εκ. ευρώ τα οποία έχουν εγκριθεί ως δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.  Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία προς την Περιφέρεια Αττικής για να πάρει το έργο χρηματοδότηση, καθώς δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας.

Συμπληρωματικά σε όλα τα παραπάνω, όπως σημείωσε, η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών οφείλεται στο γεγονός πως δεν είναι ξεκαθαρισμένη η κατάσταση του οικοπέδου, τονίζοντας πως άλλα αναγράφονται στις συμβολαιογραφικές πράξεις των πρώην ιδιοκτητών και άλλα βρήκε η συμβολαιογράφος που ανέλαβε να κάνει την πράξη για το πάρκινγκ.

«Δυστυχώς, μετά το Δημαρχείο, κληρονομήσαμε άλλο ένα προβληματικό έργο, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την πόλη» τόνισε ο κ. Μυλωνάκης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Παρά τα προβλήματα, δεν θα επιτρέψουμε να μείνει άλλη μία τρύπα στην πόλη και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε το έργο. Κάναμε μια πρώτη συζήτηση με τον ανάδοχο και συμφωνήσαμε να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ για το θέμα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή και με την Περιφέρεια όπου έχουμε βρει ευήκοα ώτα».

Σε ό, τι αφορά το έργο του Δημαρχείου, ο κ. Μυλωνάκης, αφού υπενθύμισε πως ο ανάδοχος στις 21 Απριλίου ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το έργο, επανέλαβε πως η δημοτική αρχή περιμένει από τον εργολάβο εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να βρεθεί λύση, ενώ όπως τόνισε είναι και σε συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια που το χρηματοδοτεί.

Ανάπλαση πλατείας Αγ. Ιωάννου

Σχετικά με το έργο της ανάπλασης της πλατείας Αγ. Ιωάννου ανακοίνωσε ότι το έργο θα παραδοθεί στα τέλη Απριλίου στους πολίτες, επισημαίνοντας πως στην ανάπλαση με απόφαση του προστέθηκε και η ανακαίνιση της υπάρχουσας παιδικής χαράς που δεν προβλέφθηκε, από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.

Κοντόπευκο – Δυσοσμία

Για το θέμα της δυσοσμίας στο Κοντόπευκο, τόνισε πως είναι σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για να βρεθεί λύση και προανήγγειλε πως πριν το καλοκαίρι το θέμα θα διευθετηθεί, ενώ σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία του Δήμου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαμιχάηλ ενημέρωσε το σώμα πως η καταγραφή των ακινήτων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%. Σχολιάζοντας τις ενέργειες της νέας δημοτικής αρχής το τελευταίο δίμηνο, ο κ. Παπαμιχαήλ εστίασε στην άμεση αντιμετώπιση του θέματος με το αμαξοστάσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ