Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Στην Αγία Παρασκευή το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο παγκοσμίως «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης», συνεχίζει την πορεία του σε όλη την Ελλάδα με τρίτο του σταθμό το Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Λειτούργησε την εβδομάδα από 14/5/2018 έως 18/5/2018 στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής και από 21/5/2018 έως 25/5/2018 στην οδό Δερβενακίων (απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου) στο Κοντόπευκο.

Τις ημέρες που βρέθηκε στην περιοχή το επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής αλλά και αρκετοί μαθητές από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Το «ΚΙΝΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων, εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και αποτελώντας έτσι ένα μοναδικό παράδειγμα πράσινης και οικολογικής δράσης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ