Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Όμορφη πρεμιέρα με διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών για το νέο πολιτιστικό φεστιβάλ Αγ. Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια όμορφη βραδιά έζησαν οι θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση «Όταν χαμηλώνουν τα άστρα» στην Αγία Παρασκευή, μα παράσταση που προετοίμασαν αποκλειστικά και αφιλοκερδώς για το πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη, για την πρεμιέρα του προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Παρασκευής «Αγία Παρασκευή Πόλη_ Πολιτισμού 2024».

Στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, ο Γιάννης Μπέζος και η Ναταλία Τσαλίκη μάγεψαν το κοινό ερμηνεύοντας διαχρονικές και αξέχαστες μελωδίες με τα λόγια των σπουδαίων ποιητών του τόπου μας.

Για περίπου δύο ώρες, το κοινό «ταξίδεψε» μουσικά, με «όχημα» διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Σταύρος Ξαρχάκος, οι οποίοι μελοποίησαν μοναδικά στίχους εμβληματικών ποιητών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Μανώλης Αναγνωστάκης, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιάννης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νίκος Καββαδίας και επιβράβευσε τους συντελεστές με ένα πολύ θερμό χειροκρότημα.

Ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Μυλωνάκης, καλωσόρισε το κοινό, επισημαίνοντας πως στόχος είναι αυτό το φεστιβάλ, που ξεκινά φέτος, να γίνει ένας θεσμός για την πόλη, αντάξιος των δυνατοτήτων και των πολιτών της.

«Με στόχο να ενισχύσουμε το πολιτιστικό αποτύπωμα της πόλης μας, σχεδιάσαμε για όλους εσάς το πιο πλούσιο τόσο σε διάρκεια, όσο και σε αριθμό εκδηλώσεων, πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Μέχρι και τις 5 Οκτωβρίου, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε 7 διαφορετικά σημεία 27 μοναδικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών», ανέφερε ο δήμαρχος μεταξύ άλλων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ