Αγίας Παρασκευής
10ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής – ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Οργανισμός σας καλούν στο 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ των Δήμων Αττίκής.
Οι θεατρικές παραστάσεις θα δοθούν στο Ανοικτό Θέατρο του Δήμου στο Πολιτιστικό Πάρκο “Σταύρος Κώτσης” (πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη) στην οδό Θεμιστοκλέους και Σπάρτης 1.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική προσφορά ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου της Αγ. Παρασκευής.
Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Δον Κιχώτης»
Θεατρική Ομάδα Δήμου Περιστερίου «Ανδρέας Βαρούχας»
Συντελεστές Θεατρική διασκευή: Τόνυ Παπαζαχαρίου
Σκηνοθεσία: Φάνης Κάσσιος
Κίνηση – Χορογραφία: Ναταλία Φεντόροβα – Βέρδου
Μουσική Επιλογή: Θεόδωρος Κανάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Κων/νος Κωνσταντόπουλος
Παίζουν οι :
Άγγελος Κανδύλης, Σπύρος Δημόπουλος, Βασιλική Ντόκα, Αλέκα Τραχίλη, Κώστας Καλογεράς, Δέσποινα Χάλαρη, Μαριάννα Κουβάκη, Κώστας Μουρκίδης, Γιώργος Χτζησαββίδης, Έμα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Τριαντοπούλου, Μαρία Μπαρού, Τζίνα Λαψάνη, Μιχάλης Νικολόπουλος
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ανεξίτηλα γραμμένο το έργο απεικονίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον και τους χαρακτήρες τούτου του πλανήτη. Έρωτες, πόλεμοι, μάχες και πειράγματα, όνειρα και λόγια με υποσχέσεις είναι τα κείμενα που γράφουν την πορεία της ανθρωπότητας πάνω στη Γη. Γιατί ο Δον Κιχώτης ονειροπόλος εξουσιαστής του νου του και της υπεράνθρωπης δύναμής του μέσα από την αδυναμία του τον έκαναν να πιστεύει ότι δράκοντες και μάγοι σκλάβωσαν τους αδυνάτους και ήθελαν να τους εξαφανίσει, να ελευθερώσει το λαό χωρίς όμως να τους ρωτήσει. Για τούτο κι αυτοί το θάρρεψαν τρελό. Συνεπαρμένη μορφή εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου, διπλή όψη ανθρώπινης κοινωνίας, αφέντη και υπηρέτη. Συμβολίζει την ελευθερία και το άυλο της ψυχής, την προσκόλληση της σε υψηλά ιδανικά, στο αγαθό και το ωραίο. Ο Σάντσο Πάντσα συμπληρώνει την υλική υπόσταση στο ανθρώπινο δίπολο. Άνθρωπος προσκολλημένος στην ύλη, φιλόδοξος, ματαιόδοξος, που προτάσσει το προσωπικό συμφέρον, όμως χωρίς κακία, απλά κοντόφθαλμος και απαίδευτος. Οι δύο ήρωες δεν είναι δύο ξεχωριστά πρόσωπα, αλλά δύο όψεις ενός ανθρώπου που περπατάει πάνω στη γραμμή που χωρίζει το καλό και το κακό.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Η Γιαγιά»
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου του Ντίνου Σπυρόπουλου
Συντελεστές
Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Γεωργία Αθανασιάδου
Φώτα – Ήχος: Νίκος Ζαννής, Θάνος Μουτής
Αφίσα – Πρόγραμμα: Σπήλιος Διαβολίτσης
Παίζουν οι :
1η Διανομή: Σπύρος Αναστασίνης, Σπύρος Κορώνης
2η Διανομή: Γιώργος Γκιόκας, Κωστής Γεράκος
Λίγα λόγια για το έργο:
Κάποιοι εποφθαλμιούν τη σύνταξη της γιαγιάς και πασχίζουν να την κρατήσουν στη ζωή βιώνοντας απίστευτες καταστάσεις.
Ένα έργο βασισμένο στην Ελλάδα του σήμερα. Μια Ελλάδα που προσπαθούμε να κρατήσουμε με νύχια και με δόντια στη ζωή χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, όπως μόνο εμείς οι Έλληνες ως «πολυμήχανα πλάσματα» θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και να πράξουμε.
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Η ξύπνια βασιλοπούλα»
Παιδική Σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου –Ταύρου
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ναρλής, Παναγιώτης Περλέγκας
Σκηνικά-Κοστούμια: Αιμιλία Αποστολίδου
Χορογραφίες: Σίλια Καρφοπούλου
Μουσική: Όπερα Νέων/Αναστάσιος Στέλλας
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης
Μακέτα αφίσας – προγράμματος: Μαρία Μάνθου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τάσος Ρούσσης
Παίζουν οι:
Αιμιλία Αποστολίδου, Τάσος Ρούσσης, Μάγδα Γιώτη, Ιωάννα Καρναχωρίτη, Κατερίνα Καρύδη, Ελευθερία Παπαδάκη, Μάνος Ντινούλης, Δημήτρης Κατσίμπας, Στέλλα Ρομποτή, Βιργινία Μαρουλά, Κώστας Βαγιανός, Γιάννης Τριανταφύλλου, Παναγιώτης Μαστοράκος.
Λίγα λόγια για το έργο
Η πριγκίπισσα Ωραία, απόγονος της Ωραίας Κοιμωμένης, συνεχώς βαριόταν και νύσταζε. Βαριόταν να είναι ωραία και να κάνει τα ίδια πράγματα και όλα της προκαλούσαν υπνηλία.
Μια μέρα συνάντησε ένα αγόρι που ταξίδευε στον κόσμο αναζητώντας ωραία βιβλία και ξεχασμένες ιστορίες. Όταν η Ωραία του είπε πόσο πολύ βαριόταν εκείνος της έδωσε ένα βιβλίο που, όπως της είπε, θα την κρατούσε ξύπνια. Έτσι κι έγινε. Η Ωραία κοιμήθηκε μόνον αφού τέλειωσε την ανάγνωση του βιβλίου και ο ύπνος της ήταν γεμάτος όμορφα όνειρα.
Διάβασε κι άλλα βιβλία και όσο διάβαζε τόσο πιο πολύ άνοιγαν τα μάτια της κι ευχαριστιόταν τη ζωή. Το παλάτι σιγά σιγά μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Το αγόρι δεν έφυγε ποτέ από τη χώρα εκείνη, άνοιξε μάλιστα ένα βιβλιοπωλείο, η Ωραία έγινε βιβλιοθηκονόμος και όλοι οι κάτοικοι της χώρας βιβλιοφάγοι, έξυπνοι, αποφασιστικοί και δραστήριοι!
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Παντρολογήματα»
Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου «Εν Δράσει»
Συντελεστές
Μετάφραση: Γιάννης Μπέζος
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ναρλής
Σκηνικά-Κοστούμια: Αιμιλία Αποστολίδου
Μουσική επιμέλεια:Καλλιόπη Ναρλή, Σπύρος Ανδρομανέσκος
Κατασκευή σκηνικών: Κώστας Αβραμιώτης
Μακέτα αφίσας – προγράμματος: Μαρία Μάνθου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Φατσέα
Παίζουν οι :
Ποτκαλιόσιν: Νίκος Φαμέλης, Στεπάν: Νίκος Λάμπρου, Φιόκλα: Μαρία Λυμπεράκου,
Κατσκαριόφ: Αναστάσιος Στέλλας, Αγάφια: Μαίρη Καραθανάση, Θεία: Σοφία Κουρουνιώτου,
Στραπατσάδας: Μιχάλης Σμυρνιούδης, Ανούτσκιν: Δημήτρης Καλλίγερος, Ζεβάκιν: Παναγιώτης Ναρλής, Σταρικόφ: Νίκος Λάμπρου, Ντουνιάσκα : Θεοδώρα Φατσέα, Ιβάν: Παναγιώτης Μαριολέας, Σβετλάνα: Δέσποινα Σπανού
Λίγα λόγια για το έργο:
Ο καμένος από την επιτήδεια προξενήτρα Φιόκλα και τον γάμο του, Κατσκαριόφ, θέλει ν’ αναλάβει ο ίδιος να παντρέψει τον νωθρό και αναποφάσιστο για γάμο φίλο του Ποτκαλιόσιν, με την ντροπαλή αλλά ώριμη για ζευγάρωμα Αγάφια, κόρη πλούσιου εμπόρου. Τους υπόλοιπους μνηστήρες που έχει κουβαλήσει η Φιόκλα, καταφέρνει ο χαιρέκακος Κατσκαριόφ να τους διώξει. Κι ενώ ο Ποτκαλιόσιν …
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Τύμπανο τρομπέτα και κόκκινα κουφέτα»
Παιδική σκηνή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
Το έργο σκηνοθετεί η Εύη Σιδέρη.
Παίζουν οι:
Μαρία Ευαγγελοπούλου, Αντωνία Θεοδώρου, Αργυρώ Θυμάκη, Χρύσα Ιωάννου, Δήμητρα Καραμανλή,Πόπη Μαδιά, Αργυρώ Μάνθου,
Σωστιανή Μαυρέα, Δέσποινα Νικολαίδου, Βέτα Σπόντα, Γιάννης Φαμέλης.
Λίγα λόγια για το έργο :
Το Τύμπανο και η Τρομπέτα, τα μικρά παιδιά της Ορχήστρας, ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν το τραγούδι της χαράς που χάθηκε και ξεχάστηκε από τους ανθρώπους έπειτα από μια φοβερή θεομηνία. Με όπλο τους τα κόκκινα κουφέτα, πηγή δύναμης και αστείρευτης χαράς, ταξιδεύουν σε έναν κόσμο περίεργο και σκληρό. Συναντούν τις εγγονές της Κοκκινοσκουφίτσας που αγαπούν μόνο το χρήμα, περνούν από την χώρα του Ήλιου που ζει κρυμμένος γιατί οι άνθρωποι δεν τον χρειάζονται πια,
μπλέκονται σε περιπέτειες στη χώρα των Μηχανών, φτάνουν μέχρι την Πανσέληνο και το Μισοφέγγαρο που τα βλέπουν όλα από ψηλά και τελικά βρίσκουν τον μόνο άνθρωπο που θυμάται ακόμα το τραγούδι… μια γιαγιά που κεντάει και σιγοτραγουδά. Κομμάτι, κομματάκι μαζεύουν το τραγούδι της αγάπης και προσπαθούν να ξαναφέρουν πίσω το χαμόγελο και την ελπίδα στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων.
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«La Nonna»
Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις»
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή
Μουσική επιμέλεια Στέλλιου Μέξη.
Παίζουν οι:
Βασίλης Μουτσόπουλος, Κλαίρη Παπαδοπούλου, Γκέλυ Αυγερινοπούλου, Μήτσος Σερέτης, Ντιάνα Μανουηλίδου, Στέλλα Κοκκινέλη, Στέλλιος Μέξης.
Λίγα λόγια για το έργο :
Η υπόθεση διαδραματίζεται στην Αργεντινή, όπου μια οικογένεια Ιταλών μεταναστών υποφέρει από την ακατάσχετη λαιμαργία της εκατόχρονης γιαγιάς, η οποία καταναλώνει απίστευτες ποσότητες φαγητού, σε σημείο που να οδηγήσει την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο. Όλα τα μέλη της οικογένειας θρέφουν με τον έναν ή άλλον τρόπο το «τέρας» Nonna, θέλοντας να υποθάλψουν τις δικές τους αδυναμίες, να κρύψουν τους δαίμονες που κατοικούν στην ψυχή τους. Όταν η οικογένεια επιχειρεί να ξεφορτωθεί την Nonna με διάφορους τρόπους αποτυγχάνει. Τα μέλη της οικογένειας καταρρακώνονται και αγγίζουν τα όρια του εξευτελισμού και της ηθικής κατάπτωσης και όταν δεν καταφέρνουν να βρουν λύτρωση οδηγούνται στην ολοκληρωτική εξόντωση. Αντίθετα, η Nonna συνεχίζει ακάθεκτη να επιβιώνει αλώβητη και να καταβροχθίζει τα πάντα.
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»
Θεατρική ομάδα του Δήμου Αλίμου
Με το έργο του Σαίξπηρ “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, η θεατρική ομάδα του Δήμου Αλίμου συμμετέχει στο 10ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής.
Λίγα λόγια για το έργο :
Πρόκειται για μία παράσταση με έντονα αναγεννησιακά και πλούσια ηθογραφικά στοιχεία, με τις λαϊκές παραδόσεις και τα παραμύθια να κυριαρχούν σε ένα “Όνειρο” κάποιας βραδιάς του καλοκαιριού.
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Το Σώσε»
Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσόνας «Παρέασταση»
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:Σπύρος Τσέρκος
Σκηνικά – Κουστούμια:Θοδωρής Ραυτόπουλος
Μετάφραση:Ξένια Καλογεροπύλου
Παίζουν οι:
Γιώργος Ανδρουτσόπουλος, Χαριτωμένη Αντώνογλου, Μαρία Καταπόδη, Χρυσάνθη Λαθούρη, Αναστασία Μάμμα, Δημήτρης Μανδηλάς, Θωμάς Μαυρογόνατος, Αναστάσιος Μηλιαρέσης, Χρήστος Μόργαν, Ειρήνη Σπύράκου.
Λίγα λόγια για το έργο :
Αυτή η αριστουργηματική κωμωδία καταστάσεων είναι μια σάτιρα της ζωής στο θέατρο, που παρουσιάζει τον τρόπο που ανεβαίνει μια παράσταση από έναν θίασο μέτριων ηθοποιών. “Το σώσε” είναι μια εξαιρετικά αστεία αποκάλυψη του τι μπορεί να συμβεί πίσω από την σκηνή και του χάους που προκύπτει από έναν δυσλειτουργικό θίασο ηθοποιών οι οποίοι προβάρουν και στη συνέχεια ανεβάζουν ένα έργο, ενώ συγχρόνως, αφήνουν ανεξέλεγκτη την ατομική τους ιδιοσυγκρασία και βγάζουν στη φόρα τα προσωπικά τους, δημιουργώντας ίντριγκες εντός και εκτός σκηνής.
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες»
Ομάδα Θεάτρου ‘’ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ’’ του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής
Συντελεστές:
Μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης
Σκηνοθεσία : Γιάννης Δεγαϊτης
Σκηνικά-κοστούμια :Άρης Γεωργακόπουλος
Μουσική σύνθεση :Δημήτρης Πικράκης
Χορογραφία : Παυλίνα Τσιάτσου
Φωτισμοί : Γιάννης Δεγα’ί’της – Άρης Γεωργακόπουλος
Κατασκευή σκηνικών :Χρήστος Χαμζαλάρης.
Ενοικίαση κοστουμιών: Βεστιάριο ΣΥΡΟ
Παίζουν οι:
ΠΡΑΞΑΓΟΡΑ: Αντιγόνη Οικονόμου ΒΛΕΠΥΡΟΣ: Βασίλης Κοζάκης, ΓΕΙΤΟΝΑΣ: Γιάννος Χατζημάρκου, ΧΡΕΜΗΣ: Γιάννης Τσίμπρος, ΑΝΤΡΑΣ: Άκης Λιακόπουλος, ΚΥΡΗΚΑΙΝΑ: Μάνια Βλαχογιάννη, ΠΡΩΤΗ ΓΡΗΑ: Σοφία Μάνεση, ΚΟΠΕΛΑ: Σοφία Νικητάκη, ΠΑΛΗΚΑΡΙ: Φίλιππος Πετρόπουλος, ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΙΑ :Αναστασία Δεληγιαννίδη, ΤΡΙΤΗ ΓΡΙΑ :Xρύσα Στεργίου, ΚΛΟΟΥΝ: Χριστίνα Πάκου, ΧΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Σοφία Μάνεση , Μάνια Βλαχογιάννη ,Φωτεινή Μπανιά , Αναστασία Δεληγιαννίδη ,Σοφία Νικητάκη ,Κωνσταντίνα Ραπτοπούλου Χρύσα Στεργίου , Χριστίνα Πάκου , Ηλέκτρα Γιαννακοπούλου, Εμμανουέλα Καραμπά, Αναστασία Σωτηροπούλου.
Λίγα λόγια για το έργο :
Οι ‘’Εκκλησιάζουσες’’ του Αριστοφάνη, ένα από τα τελευταία σωζόμενα έργα του, (γράφτηκε το 392 π.χ.).είναι ένα από τα τρία όπου πρωταγωνιστούν γυναίκες.
(Λυσιστράτη –Θεσμοφόρες –Εκκλησιαζουσές) Μια απόφαση των γυναικών να αναλάβουν την εξουσία της Αθήνας με βασικό άξονα την κοινοκτημοσύνη σε όλα. Πρόταση καθαρά ουτοπιστική και ανέφικτη που θα έλυνε τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα της πόλης
Ο Αριστοφάνης γνωρίζοντας το ουτοπικό μάλλον γελοιοποιεί την πρόταση. Τονίζει το ερωτικό και σεξουαλικό στοιχείο και κωμωδιογραφεί την σχέση πραγματικότητας και ουτοπίας προσπαθώντας μέσα από τον λυρισμό να αναπολήσουμε παλιές ιδανικές εποχές. Όλοι θέλουμε την ουτοπία.
Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη»
από το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΘΥΜΕΛΗ» ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ
Συντελεστές:
Θρασύβουλος Σταύρου
Σκηνοθεσία :
Έλλη Βοζικιάδου
Σκηνικά -κοστούμια :
Χαράλαμπος
Σεπεντζής
Μουσική -διεύθυνση ορχήστρας:
Διονύσης Κούτσης
Μουσική εκτέλεση:
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Φωτισμοί:
Νίκος Τσελές
Ηχοληψία:
Γιάννης Χαρανάς
Η παράσταση αρχαίου δράματος ΕΛΕΝΗ, όπως παίζεται σήμερα από 12 ηθοποιούς ταγμένους και μυημένους στο απαιτητικό αυτό είδος θεάτρου, νεότερους και παλιότερους, κάτω από τη
σκηνοθετική της μπαγκέτα αποτελεί το συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του κλασσικού στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα.
Λίγα λόγια για το έργο:
Το είδωλο μιας γυναίκας προκάλεσε τον Τρωικό πόλεμο και όχι η ίδια η Ελένη, γιατί η Ήρα
πεισματωμένη με τον Πάρη που διάλεξε την Αφροδίτη και όχι εκείνη για το βραβείο της ομορφιάς, του έδωσε αντί για την Ελένη, δώρο της Κύπρης προς τον Πάρη, τον «ίσκιο» της Ελένης, μια νεφέλη.
Ο Ερμής βοηθούμενος από το Δία φέρνει την πραγματική Ελένη στην Αίγυπτο κάτω από τη φροντίδα του ενάρετου Πρωτέα, βασιλιά της Αιγύπτου. Μετά το θάνατό του όμως ο γιος του Θεοκλύμενος θέλει να την παντρευτεί και την πιέζει να δεχτεί αυτό το γάμο. Η Ελένη βρίσκει άσυλο στον τάφο του Πρωτέα. Με την είσοδο του Τεύκρου πληροφορείται η Ελένη την καταστροφή της Τροίας και το χαμό του Μενέλαου, του άντρα της. Ελληνίδες σκλάβες, ο χορός της τραγωδίας, παρηγορούν την «θρηνούσα» Ελένη, τη συμβουλεύουν και την πείθουν να ρωτήσει τη μάντισσα Θεονόη, αδελφή του Θεοκλύμενου, για τη μοίρα του άντρα της.
Μετά από πολλά χρόνια, ο Μενέλαος που ναυαγός φτάνει στην Αίγυπτο, συναντάται με την πραγματική γυναίκα του, ενώ η άλλη, η νεφέλη, εξαφανίζεται στον
αιθέρα. Η Θεονόη βοηθά τους δύο συζύγους να δραπετεύσουν. Η Ελένη καταστρώνει το σχέδιο αποδράσεως και οι δυο τους κατορθώνουν να ξεγελάσουν τον Αιγύπτιο βασιλιά και να φύγουν για την Ελλάδα.
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:30μμ.
«Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης
Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης
Παίζουν οι:
Παπαδιαμάντης: Γιάννης Νικολαϊδης, Φραγκογιαννού: Φωτεινή Φιλοσόφου, Δελχαρώ-Γριά : Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Αμέρσα-Μαρουσώ: Βούλα Κώστα, Κωνσταντής- Ανακριτής,
Λυρίγκος: Θοδωρής Προκοπίου.
Λίγα λόγια για το έργο :
Μεγάλο θέμα του έργου και ζήτημα ανάλυσης και ερμηνείας αποτελεί η ύπαρξη ή όχι τύψεων και ενοχής εκ μέρους της Χαδούλας, ενώ πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει το τέλος του έργου στο οποίο η Χαδούλα βρίσκει τον θάνατο ανάμεσα στη θεία και την ανθρώπινη δικαιοσύνη. Αναλύσεις διαφόρων προσεγγίσεων, ψυχολογικής σκοπιάς, βιολογικής, εγκληματολογικής που φωτίζουν διαφορετικές σκοπιές ενός έργου που, πέρα από μία μοναδική καταβύθιση από τον συγγραφέα στην ψυχοσύνθεση της ηρωίδας του, έτερος πρωταγωνιστής είναι η ίδια η κοινωνία και κυρίως η κοινωνική αδικία, αφήνοντάς μας το ερώτημα, μήπως τελικά η Χαδούλα, μέσω των φόνων, επεδείκνυε μία στρεβλή χειρονομία αγάπης; Στρεβλή, καθώς η ίδια δεν έμαθε ποτέ ούτε από την μητέρα της, ούτε από τον σύζυγό της, το αληθινό νόημα του όρου;
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7:30μμ.
«Θεσσαλικός κύκλος» του Γιάννη Μαρκόπουλου
Άλλη μια πολιτιστική πρόταση του ΠΑΜΕ προς τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους. Άλλη μια προσπάθεια παρέμβασης της ομάδας που αποτελείται από εργάτες, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, που μπορεί να αξιοποιηθεί για να δυναμώσουν και με αυτόν τον τρόπο οι δεσμοί των συνδικάτων με τους εργαζόμενους.
Η πολιτιστική ομάδα του ΠΑΜΕ, χορωδία, ορχήστρα και θεατρική ομάδα δεμένοι σε ένα σχήμα, παρουσιάζει για φέτος το «Θεσσαλικό Κύκλο».
Τα τραγούδια είναι σε ποίηση Κώστα Βίρβου και μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου. Tα κείμενα γραμμένα για τις ανάγκες της παράστασης, του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου παρουσιάζονται για πρώτη φορά.
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:00μμ.
ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΟΠΕΡΑ
Ερασιτεχνικός θίασος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ
Η ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΟΠΕΡΑ είναι το πρώτο θεατρικό έργο που ανεβάζει ο ερασιτεχνικός θίασος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής, ΧΟΡΟΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ
Πρόκειται για ένα άρτιο κείμενο-καταπέλτη, που στηλιτεύει την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, καταγγέλλει τη διαφθορά της εξουσίας και στιγματίζει την απουσία ηθικής, μέσα από τη ματιά και την εθελοντική καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μπάμπη Καλαντζή, ηθοποιού και επί χρόνια διευθυντή σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
Στην παράσταση συμμετέχει η ορχήστρα του συλλόγου, με μαέστρο τον Γιώργο Αθανασούλα. –
Η παράσταση έχει ήδη ανέβει στο 4ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου, οδού Νεαπόλεως, στο Συνεδριακό Κέντρο Μεταμόρφωσης και στο Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.