Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

Εξώδικο των Δήμων Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης προς τον ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας και ιδίως στους Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ιλίου και Πετρούπολης πολύωρες και επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, στη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων καθώς και διακινδυνεύεται έντονα η υγεία των ευπαθών ομάδων πολιτών (ασθενείς, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, έγκυοι κλπ).

Μετά από εκατοντάδες καταγγελίες πολιτών, οι 3 Δήμοι αποφάσισαν από κοινού να διαμαρτυρηθούν έντονα προς τον ΔΕΔΔΗΕ που είναι υπεύθυνος για το δίκτυο, ζητώντας:

1. Τη γνωστοποίηση των αίτιων των πολύωρων και συχνών διακοπών,
2. Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών ώστε να λυθούν οριστικά τα προβλήματα,
3. Το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των απαιτούμενων εργασιών καθώς και
4. Την έγκαιρη ειδοποίηση τόσο των δημοτικών αρχών όσο και των καταναλωτών τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα από τις προγραμματισμένες διακοπές.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Σταύρος Τσίρμπας, δήλωσε: “Μέσα σε ένα τόσο ζεστό καλοκαίρι που δοκιμάζει καθημερινά τις δομές μας αλλά και τους συμπολίτες μας, οι πολύωρες και επαναλαμβανόμενες διακοπές χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των δημοτών μας καθώς και τη λειτουργία των υπηρεσιών και των επιχειρήσεων. Σε μια εποχή που η ενημέρωση και η ψηφιοποίηση κάνουν άλματα προς τα εμπρός δεν μπορεί να συζητάμε ακόμα για τα αυτονόητα. Καλούμε το ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, διασφαλίζοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών μέσα από τη συντήρηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και την εξασφάλιση της διαφανούς και αμερόληπτης πρόσβασης των καταναλωτών στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας”.

Οι Δήμοι δηλώνουν ότι θα προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την υποστήριξη των αιτημάτων των δημοτών τους, περιλαμβανομένης της αποκατάστασης ηθικής και υλικής ζημίας για όσους προσφύγουν δικαστικά κατά της ΔΕΔΔΗΕ και των υπευθύνων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ